Debutantenbal bij Standaard Boekhandel in de Diestsestraat

Leuvenaars Peter Minten en Dominiqie Biebau signeren op zaterdag 19 oktober van 15 tot 16.30u bij de Standaard boekhandel.

Peter Minten – ‘Het aarzelen van de tijd’

Peter Minten debuteert op 1 oktober 2013 bij uitgeverij De Geus met de verhalenbundel ‘Het aarzelen van de tijd’. Hij publiceerde korte verhalen in diverse Vlaamse en Nederlandse literaire tijdschriften en werkte als persvoorlichter (Amnesty International Vlaanderen) en communicatie-expert (het Kinderrechtencommissariaat).

De bundel ‘Het aarzelen van de tijd’ telt veertien korte verhalen. Er is niet echt een aantoonbaar plotverband tussen de verhalen, maar ze lijken zich wel allemaal af te spelen in hetzelfde universum. En dat is geen vrolijk universum.

We draaien allemaal als zwerfkeien rond elkaar zonder elkaar echt te kunnen raken. Daar komt dan nog bij dat wij mensen van nature uit wandelende contradicties zijn.

‘In het slotverhaal van de bundel lees je: “Het enige verdedigingsmiddel dat Brahma, Vishnoe en Shiva aan mensen gegeven hebben, is een beetje ontsmettend speeksel in hun mond. Daar moeten we het in dit leven mee doen, denk ik.”’

Dominique Biebau – ‘Trage wegen’

Blaarbeek, een klein Brabants dorpje. Andries is een jonge, idealistische, maar ook extreem onhandige leerkracht. Na een banaal ongeval in de holle weg stelt hij zich kandidaat voor de lokale verkiezingen en raakt – tegen alle verwachtingen in – verkozen als gemeenteraadslid. Daar krijgt hij het aan de stok met machtsgeile gemeentesecretarissen, dubieuze aannemers, mondige burgers, de lokale middenstand en zijn eigen partijbestuur. Ook privé eist de politiek een zware tol. Andries beseft al gauw dat politiek een spel van ‘Trage Wegen’ is…

Dominique Biebau (35) werkte als eindredacteur en radiojournalist. Nu doceert hij Nederlands en Engels op een middelbare school. Eerder publiceerde hij in verzamelbundels en literaire tijdschriften. Dit is zijn debuutroman.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.