Boondoggle laat middelbare scholieren één dag meedraaien voor Zuiddag

Morgen, donderdag 17 oktober krijgt Boondoggle een dag lang hulp van wel héél jong bloed. Vijf middelbare scholieren ruilen die dag de schoolbanken in voor een job op de Boondoggle werkvloer. Ze doen dat in teken van de Zuiddag: een dag waarop Vlaamse en Brusselse scholieren onder het motto ‘work for change’ de handen uit de mouwen steken. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden, dit jaar ‘Proef je Passie’. Op het programma van de nieuwe collega’s: brainstormen, meewerken aan campagnes en andere projecten, … Veel babbelen wordt dus voor één keer niet afgestraft. Integendeel.

‘Proef je Passie’ focust zich op de provincie Satipo in Peru. Het project wil enerzijds jongeren in Peru informeren over hun kansen en toekomstperspectieven in de koffie- en cacaowereld. Anderzijds wil het jongeren die kiezen voor koffie of cacao ondersteunen door hen een plek te geven bij boerenorganisaties, door hen technieken voor betere kwaliteit van koffie/cacao aan te leren en door ondernemerschap te stimuleren. Kortom, Proef je Passie wil Peruviaanse jongeren met een passie voor koffie of cacao een stevig duwtje in de rug geven.

Boondoggle staat helemaal achter het project en is daarom ook trotse sponsor van de Zuiddag.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.