‘Grote Helden’ ontdekken op de Kinderuniversiteit van KU Leuven

Op 19 oktober maken kinderen tussen 8 en 13 jaar aan de KU Leuven kennis met de ‘grote onderzoekshelden’ uit onze wetenschappelijke geschiedenis. Gerenommeerde professoren onthullen voor de jonge studentjes ook de grote wetenschappelijke doorbraken van nu.

In 1891 trok een jonge Poolse vrouw naar Parijs om er aan de universiteit wetenschappen te studeren. Twaalf jaar later won zij als eerste vrouw een Nobelprijs voor haar onderzoek naar radioactiviteit.” Zo begint het openingscollege van de KU Leuven Kinderuniversiteit door professor Kaat Wils.

De negende editie van de Kinderuniversiteit staat in het teken van de ‘grote onderzoekshelden’ van vroeger en nu. Professoren laten de kinderen kennismaken met de helden van toen en nieuwste resultaten van hun toponderzoek nu. Kinderen tussen 8 en 13 jaar kunnen een hele of een halve dag college volgen en deelnemen aan workshops. In de workshops leren ze hiërogliefen schrijven, ontdekken ze snelle vliegers die groene stroom maken en voorspellen ze via DNA-onderzoek of een koe vlekken zal hebben of niet.

’s Middags kunnen ze samen met hun ouders lunchen in studentenrestaurant Alma. De ouders volgen zelf ook lezingen terwijl hun kinderen in de naburige aula zitten. Ook zij maken kennis met de ‘grote helden’ uit onze wetenschappelijke geschiedenis.

De eerste Kinderuniversiteit vindt plaats op 19 oktober in de Leuvense binnenstad. Op 26 oktober opent Kulak in Kortrijk de deuren voor de jonge studentjes. De laatste Kinderuniversiteit vindt plaats in de herfstvakantie, op 2 november, op Campus Arenberg in Heverlee. In totaal zullen 850 kinderen en 300 ouders deelnemen aan de Kinderuniversiteit.

Meer informatie op www.kuleuven.be/kinderuniversiteit.

Praktisch
19 oktober, 9.30 – 17u
College De Valk
Tiensestraat 41, Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.