TRANSIT 2013: avontuurlijk, eigenzinnig, uitdagend…

TRANSIT 2013 is terug als vanouds: avontuurlijk, eigenzinnig én met een neus voor nieuwe ontwikkelingen. TRANSIT brengt 18 wereldcreaties in één weekend.

Het openingsconcert wordt verzorgd door het NADAR ensemble Jasper&Jasper presenteren hun nieuwe instrumenten: de Quakea’s. Bruno Nelissen (e-gitaarkwartet Zwerm) gaat in interactie met de Nadar musici. Stefan Van Eycken zorgt voor subtiele klanken, onvoorspelbaar en vluchtig. Thomas Smetryns integreert oude plaatopnames in zijn nieuw werk. Verder staat de performance Exit to Enter van de Duitse componist Michael Beil op het programma met actieve inbreng van de musici in drievoud.

En dit is lang niet alles wat TRANSIT te  bieden heeft. Er is ook een Lecture+recital over Hedendaagse muziek in Vlaanderen, een Danscreatie van Eliceche & ChampdAction en nog veel meer. Bekijk het volledige programma.

Praktisch
25-27 oktober 2013
STUK, Leuven
tickets: 30CC/Ticketbalie
www.transitfestival.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.