24Urenloop 2013 van start op 22 oktober

Al voor de 42ste keer organiseert LOKO, de Leuvense studentenkoepel, traditiegetrouw de 24 Urenloop. De verschillende studentenverenigingen nemen het tijdens het grootste studentenevenement van België op 22 en 23 oktober 2013 tegen elkaar op door vierentwintig uur lang estafette te lopen. Kim Gevaert geeft het startschot.

Vanaf dinsdag 22 oktober om 20:00 staat het Leuvense sportcentrum opnieuw te bruisen van energie. Duizenden studenten staan klaar te strijden voor hun vereniging in deze uitputtende estafette. De loopwedstrijd zelf is echter niet de enige trekpleister daar aanwezig: het hele terrein wordt onherkenbaar gemaakt door nevenactiviteiten en creatieve inkleding. Behalve de verschillende loopstanden en eetstanden van de verenigingen verzorgt sponsor JIM bijvoorbeeld ook een ‘spank the pony’ stand. Wie even wil ontspannen kan gezellig gaan gamen in de ULYSSIS-tent, waar er bovendien voor de lopers ook gratis massage’s worden gegeven.

Verder is er sfeer verzekerd door de optredens van The Broken Bottle Big Band op dinsdag om 20:30, Snowblend DJ-Contest op woensdag vanaf 9:00 en het optreden van de talentvolle indie band HIGH HI op woensdag om 17:00. Updates van het evenement en de scores kan je volledig live volgen op 24 Urenloop en via Facebook of Twitter.

Naar jaarlijkse traditie staan de gelopen rondjes in teken van een goed doel. Per gelopen rondje schenkt Allen & Overy €0,35 aan SOS Kinderdorpen. Deze 42ste editie van de 24 Urenloop staat het SOS Kinderdorp in Kinshasa (DR Congo) centraal, waar 150 weeskinderen een nieuwe thuis hebben gevonden. Naast 15 familiehuizen, zijn er ook twee scholen en een medisch centrum.

Kim Gevaert, ambassadrice van SOS Kinderdorpen sinds 2007, is gehecht aan het project en geeft op dinsdag het startschot. “Ik zet me al een aantal jaar met hart en ziel in voor SOS Kinderdorpen, omdat ik vind dat elk kind recht heeft op te groeien in een warm nest. Weten dat 150 kinderen die er alleen voor stonden, nu een plek hebben om kind te zijn, te leren, te spelen, groot te worden in het SOS Kinderdorp van Kinshasa, is hartverwarmend. Ik wens alle studenten nu al veel energie toe. Tot aan de start!”

Voor meer informatie, zie:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.