Dansen met Rode Hond

Nog slechts een weekje geduld oefenen en dan maakt ‘Rode Hond’ de herfstvakantie weer helemaal ‘waf’! Het leukste familiefestival opent op zaterdag 26 oktober met een reuze ‘Openingsfeest’ op de Leuvense Grote Markt. In basisschool Pee & Nel konden de vele enthousiaste leerlingen gisteren al kennismaken met de nieuwe ‘Rode Hond Song’ en de bijhorende choreografie.

Speciaal voor de achtste editie van ‘Rode Hond’ schreef Tom Permentier, de huiscomponist van Cirkus in Beweging, deze nieuwe song. “Het is een nummer met een aanstekelijk ritme en mooie contrasten, net zoals het hele festival”, zo stelde ook schepen Denise Vandevoort vast tijdens de oefensessie in een van de Leuvense basisscholen.

Op zaterdag 26 oktober zijn alle kinderen, samen met mama, broer, zus, opa, buurvrouw, papa of nonkel, welkom om de song en het speelse dansje uit te voeren op het grote ‘Openingsfeest’. Samen met de meer dan 50 muzikanten maken ze van de nieuwe ‘Rode Hond’ song een onweerstaanbare hit!

Vier dolle dagen
En dan kan het festival echt beginnen. De vele festivalpartners, onder aanvoering van cultuurcentrum 30CC, brengen opnieuw vier dolle dagen met het beste, leukste en creatiefste van de (kinder)kunsten.

In de theaterzalen krijg je onder meer een beresterke lichting jonge circusartiesten in ‘Circus!’, speelse muzikale improvisaties in ‘Aan tafel!’ of een intieme try-out van ‘In de wolken over Poelkapelle’ (van en met Chantal Acda).

Bijzondere aanrader is ook ‘Dinska Bronska’ van MartHa!tentatief: een mooie vertelling over vertrekken, achterlaten en voor altijd weg gaan, in samenwerking met het pasgeopende Red Star Line museum in Antwerpen.

Op het filmmenu van Cinema ZED vind je bijvoorbeeld de prachtige animatiefilm ‘Manneke Maan’, de prijswinnende film ‘Milo’ of het ontroerende verhaal van de 10-jarige Lucy en haar hond in ‘Eliot & Me’. Leuvens kleurrijkste bioscoop creëert ook de interactieve expo ‘Doe de App’ in Tweebronnen waarbij je aan de slag kan met een aantal uitzonderlijk mooi vormgegeven apps op iPads.

Daarnaast ontdek je in museum M de expo ‘Fred en de wolk’ van topillustrator Tom Schamp of beland je in de wonderwitte miniatuurwereld van speciale naaister Naomi Kerkhove (‘Forest Fruit’). In Tweebronnen zijn er vele fantasievolle workshops (van Artforum en de Bib) en in OPEK maak je een ‘erfgoedspeurtocht’ met een smartphone of sluit je een zondag ‘OPEK danst’ af met een echte ‘Thé Dansant’.

Dit en veel meer staat uitgebreid op de website www.rodehond.be en in de gratis programmabrochure, die je bij alle festivalpartners vindt.

Tickets vliegen al de deur uit
De voorverkoop startte een maand geleden en intussen vlogen al meer dan 4.000 tickets de deur uit.

Toch is slechts een hele kleine minderheid van voorstellingen en workshops uitverkocht. Wie nog niet besliste, hoeft dus niet te wanhopen: er blijven nog massa’s tickets beschikbaar en uiteraard biedt ‘Rode Hond’ ook heel wat gratis aanbod aan.

Praktisch
van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 oktober 2013
voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar
overal in Leuven
http://www.rodehond.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.