Schepen Dirk Vansina chat met Leuvense jeugd

Op woensdag 23 oktober 2013 gooit mijnLeuven de deuren van haar chatbox tussen 14.00 en 15.00 uur open en dompelt schepen van jeugd Dirk Vansina zich online helemaal onder in de leefwereld van jongeren.

Het initiatief van deze chatsessie komt van de Leuvense KRAS-werking. KRAS is een scherp en snedig discussie- en rollenspel voor plus 16-jarigen georganiseerd door Jeugddienst Globelink. KRAS is de opvolger van het Scholierenparlement. Het biedt jongeren de kans om hun onversneden mening en krasse uitspraken binnen een flexibele werkwijze op de wereld los te laten.

Bij de lokale slotzitting van KRAS lanceerden Els Vochten (17) en Somto Offer (17), 2 leerlingen uit het 5de middelbaar van het Sint-Pieterscollege, het idee om jongeren de kans te geven om te chatten met politici. Zo willen ze de kloof tussen jongeren en beleid verkleinen. mijnLeuven ondersteunt Kras in Leuven en biedt jongeren op deze manier de kans om hun dromen, bezorgdheden en voorstellen over Leuven op tafel te gooien.

Praktisch
www.mijnLeuven.be/chat
woensdag 23 oktober 2013, van 14:00 tot 15:00

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.