Feest in het Museum

Oktober is een lastige maand om te verjaren, toch voor de ouders die elk jaar een feestje uit de mouw schudden, het kan stralend weer zijn, of kan het een hele week regenen zodat je niet weet waar kruipen met een bende kinderen. Dus zochten we dit jaar eens iets anders. Geen McDonalds, en liefst ook geen binnenspeeltuin, maar tijdens het M-idzomerfestival zag ik plots ergens dat het Museum M ook verjaardagsfeestjes organiseert, met nadien pannenkoeken in het M-café.

Na veel heen en weer gemail (spijtig genoeg is het museum gesloten op woensdag) werd zaterdagnamiddag vastgelegd, de uitnodigingen verstuurd en hoera, alle genodigden konden komen!

Dus eerst met z’n allen op de bus van Wijgmaal naar Leuven. Leve De Lijn en de super vriendelijke buschauffeur, ik kan me voorstellen dat niet elke chauffeur zo vrolijk zou worden van tien 6-jarigen op de bus Glimlach

In het Museum moesten we aan kwartiertje wachten op de gids maar dankzij de erg leuke kinderhoek was dat geen enkel probleem, sommigen wilden zelfs liever daar blijven toen de gids ons kwam halen. Maar gelukkig mochten we mee naar een geheim lokaal waar de gewone bezoeker niet mag komen!!! Over spanning gesproken…

Verjaardagsfeestje in Museum M

In de kring werden de afspraken gemaakt (niet lopen, nergens aankomen, niet roepen,..), iedereen mocht zijn naam zeggen waarna de gids opmerkte dat er toch vele kindjes met een speciale naam bijzaten.

En toen vertrokken we voor een zoektocht van een dik uur door het museum, alles verklappen zou de pret bederven. Ik verklap enkel dat de kinderen zich erg goed amuseerden en Ella erg gelukkig en trots was om een hele rondleiding in het midden van de belangstelling te mogen staan.

Na de zoektocht konden we onmiddellijk naar het M-café waar de kinderen in het zaaltje boven heerlijke pannenkoeken en drank kregen (zelf mogen kiezen wat ze bestelden was voor sommigen een hele belevenis) en er natuurlijk cadeautjes werden uitgedeeld. Want daarvoor doen we het toch, he? Glimlach

Een aanrader? Ja, absoluut. Zowel voor de ouders -Museum M is toch een ongelooflijk mooie parel in Leuven- als voor de kinderen. Een dikke pluim voor de gids en de verjaardagszoektocht in het museum, en een dikke pluim voor de heerlijke pannenkoeken en de super vriendelijke en geduldige bediening in het café, dat kom je zelden tegen!

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.