BLUUB is ook van jou!

BLUUB landt in Leuven en krijgt van zaterdag 26 oktober t.e.m. zondag 17 november een plaats op het voorplein van OPEK, aan de kop van de vaart.

Wat is BLUUB?
BLUUB is:

  • het hoofdkwartier voor een schoolproject rond duurzame stadsvernieuwing en stadsontwikkeling
  • een tijdelijke uitvalsbasis voor de buurt
  • een imposante en inspirerende eyecatcher
  • een installatie met bovenin een compacte ruimte
  • met uitneembare tafeltjes, multimedia-installatie, projectiescherm,…
  • en vooral: met een uitkijkraam met zicht op de Vaartkom
  • hier ontdek je hoe BLUUB eruitziet

Schoolproject in BLUUB
Leuvense klassen (derde graad lager onderwijs) worden uitgenodigd om spelenderwijs de Vaartkom te ontdekken en ideeën rond stadsvernieuwing en -ontwikkeling uit te denken. De klas gaat als een team stadsontwikkelaars aan de slag. Met een plan als spelbord en de verkeersvrije zones aan de Vaartkom als spelterrein werken verschillende projectteams aan één geheel. In totaal zullen zo’n 400 leerlingen BLUUB als hoofdkwartier gebruiken.

De buurt in BLUUB?
BLUUB wordt een uitvalsbasis voor de buurt. Onder het motto ‘BLUUB is ook van jou’ wordt BLUUB gratis ter beschikking gesteld voor verenigingen, organisaties, bedrijven, individuen,… zolang wat in BLUUB gebeurt maar iets met de buurt te maken heeft. Iedereen kan een voorstel doen en van BLUUB zijn of haar uitvalsbasis maken. BLUUB kan een vergaderplek zijn, een leraarskamer, een strijkatelier, een lesruimte, een kunstenaarsplek, een speelkamer, een tijdelijk kantoor, de kleinste filmzaal, een meetingpoint,…

Partners
BLUUB in Leuven is een project van Mooss vzw, in samenwerking met Bluub asbl en met de steun van Stad Leuven, Ertzberg en OPEK.

Meer info!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.