Rode Hond blaft tevreden!

Met het uitverkochte ‘Circus’ eindigde daarnet de meest succesvolle ‘Rode Hond’ aller tijden. Meer dan 10.000 uitgelaten bezoekers genoten de voorbije vier dagen van het Leuvense culturele familiefestival. De achtste editie trakteerde opnieuw op een gevarieerd aanbod van theater, film, expo, workshops en meer.

Met deze ruime aanhang bevestigt ‘Rode Hond’ zijn status van gewaardeerd verwenfestival en stelt zijn organisatoren voor de aangename uitdaging om volgend jaar nóg beter te doen. Die negende editie loopt overigens van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 oktober 2014 en belooft ook dan een toffe mix aan disciplines in hartje Leuven.

Ook schepen Denise Vandevoort genoot de voorbije dagen van het festival: “Onze ‘Rode Hond’ is terecht synoniem geworden voor een leuke, culturele herfstvakantie met het hele gezin. Dankzij het gevarieerde aanbod, de lage ticketprijzen en de brede communicatie bereikt het festival ook een familiepubliek dat voor de eerste keer kennis
maakt met ‘de kunsten’. En die ‘culturele besmetting’ blijft absoluut onze hoofdbedoeling.”

Wat viel er deze editie op:

  • Het festival opende zaterdag in stijl met het ‘Openingsfeest’ op de Grote Markt. De opzwepende nieuwe ‘Rode Hond’-song en het vrolijke dansje werden alvast enthousiast onthaald door het massaal ‘opgetrommelde’ publiek. De song en het filmpje zijn nog steeds te bewonderen via www.rodehond.be.
  • De meeste podiumvoorstellingen van 30CC mochten het bordje ‘uitverkocht’ hanteren. Zo gooiden onder meer de nieuwe productie ‘Glinstering’ (op een theaterboot), de Vlaamse première van ‘Wim is weg’, het speelse ‘Leeghoofd’ en de circusvoorstellingen hoge ogen. Ook ‘Zie ze doen’, het gloednieuwe toonmoment voor superjong (Leuvens) talent, en de voorstellingen van Spoor6 konden op veel bijval rekenen.
  • Tweebronnen is een echte aantrekkingspool voor families. Artforum en de Bib zorgden er voor leuke (en gratis) familieworkshops en vele auteurslezingen. Absolute publiekslievelingen waren onder meer Gerda Dendooven, Jef Aerts en Sabien Clement.
  • Het aanbod van CinemaZED blijft een van de stevige pijlers van het festival. De mooie selectie familiefilms werd dit jaar aangevuld met de succesvolle expo ‘Doe de app’ en een nieuwe workshop ‘Stop-motion animatiefilm’.
  • In museum M was Tom Schamp eregast met een nieuwe gezinskoffer, een speelse ‘M-asterclass’ en vooral de expo ‘Fred en de wolk’. Deze tentoonstelling blijft overigens nog te gast tot en met 16 februari 2014.
  • Ook het bevreemdende naaiatelier van Naomi Kerkhove viel erg in de smaak en in de Kapel van de Romaanse Poort werden de grootste architecturale wonderen uit India gecombineerd met fijne workshops (in het kader van ‘Europalia.India’ > nog tot en met 5 januari 2014).
  • Ook OPEK bruiste de voorbije dagen met onder andere de klankenmagie van ‘Aan Tafel’, een hele zondag ‘OPEK danst’, de erfgoedspeurtocht ‘Van douane tot kunst’ of de indrukwekkende ‘BLUUB’.

Meer lekkers op komst
Gelukkig hoef je in Leuven niet te wachten tot de volgende herfstvakantie om een leuke cultuuruitstap met het hele gezin te maken. Zo brengt de derde ‘Leuvense Klimaatweek’ (van woensdag 6 tot en met zondag 17 november) ook fijne familievoorstellingen met Esmé Bos (‘Water!’) en Hannelore Bedert (‘Radio Oorwoud’) en zorgen Cinema ZED en 30CC voor een ‘Groene filmzondag voor families’. In het ‘Rowerowa Orkiestra’ leren kinderen (en volwassenen) met oud kinderspeelgoed en pedaalkracht een muzikale fiets maken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.