Stella Artois Leuven Bears geven zege uit handen in derde kwart tegen Verviers-Pepinster

Starting-5 Leuven Bears: Tu Holloway, Bradford Burgess, Jason Westrol, Yannick Desiron en Kevin Tumba.

Starting 5 Verviers-Pepinster: Alexandre Libert, Ralph Biggs, Loic Schwartz, Boris Penninck en John Wilkins.

De Leuvense Sportoase was zaterdag 26 oktober behoorlijk volgelopen voor de tweede thuismatch van de Leuven Bears. Na de eerste 10 minuten was de stand 20-12 voor de thuisploeg na geslaagde acties van Holloway, die de eerste punten scoorde voor Leuven, Burgess, Westrol en Dubas. Kevin Tumba zette een stevig Block tegen Jankovic.

Het tweede kwart werd geopend door Elias Lasisi met een driepunter. Een driepunter van Olivier Troisfontaines en nog goede acties van Burgess en Dubas. Jammer maar Tu Holloway had niet zijn dagje. Gelukkig hadden de spelers van Pepinster ook hun spel nog niet gevonden  en kwam Leuven bij een ruststand van 42-24 en moest de match enkel verder gecontroleerd en behouden worden.

Boris Penninck (Pepinster) 3 ft, Kevin Tumba (Leuven) 3 ft.

Julien Marnegrave, coach van Pepinster, vele jaren terug nog coach van basket Leuven en vader van Niels Marnegrave, kwam met een ander Pepinster uit de kleedkamer. Schwartz en Desiron brachten de stand op 44-26. Westrol miste twee vrijworpen en Leuven leed balverlies. Schwartz, Wilkins en Biggs van Pepinster verkleinden de kloof en de stand kwam op 46-37. Dubas miste zijn vrijworpen en Wilkins en Libert van Pepinster scoorden driepunters, de stand stond 46 – 42. Waarom er door coach Van Meerbeeck niet eerder een time-out werd aangevraagd blijft een raadsel. De ruststand werd 53-47 en Bradford Burgess had zijn 4de fout opgelopen.

Tot nu toe hadden de Leuven Bears de leiding niet uit handen gegeven maar er kwam verandering na driepunters van John Wilkins en kwamen de Pepins op voorsprong 55 – 56. Yannick Desiron liep zijn derde fout op. Biggs nam de stap naar de overwinning, hij zorgde voor een 57 – 60 stand. Holloway forceerde en liep vast, Dubas maakte bij een driepunt poging een fout op Schwartz en Biggs scoorde er lustig op los 57 – 64. De zege zat er nog in maar de spanning was bij de Leuvense supporters te snijden, de Pepins zagen zich al gewonnen.

Westrol scoorde een driepunter en John Wilkins viel uit met zijn 5de fout. Holloway had één goede vrijworp en Westrol gooide nog een driepunter, hoop doet leven 64 – 64. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslecht door Ludovic Lambermont van op de vrijworplijn  met drie punten. De eindstand 69 – 71.

Biggs: 5 ft.

Ruststanden: 20-12, 42-24, 53-47, 69-72.

Punten Stella Artois Leuven Bears: Tu Holloway 10, Bradford Burgess 15 [7 rebounds], Jason Westrol 19 [7 rebounds], Yannick Desiron 4, Jonathan Dubas 11 [7 rebounds], Terry Deroover 0, Hans Vanwijn 0, Elias Lasisi 3, Olivier Troisfontaines 3, Kevin Tumba 4.

Punten VOO Verviers-Pepinster: Alexandre Libert 15, Ralph Biggs 6 [6 rebounds], Loic Schwartz 12, Boris Penninck 7 [10 rebounds], John Wilkins 20 [6 rebounds], Nemanja Besovic 0, Brieuc Lemaire 5, Ludovic Lambermont 1, Glen Dandridge 4, Amaury Jadin 0, Nikola Jankovic 2.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.