There is the Sun / Ief Spincemaille – Sint-Maartensdal

Zonlicht op bestelling! Sint-Maartensdal had in de jaren 60 de ambitie een sociale leefgemeenschap te creëren bestaande uit gelijke wooneenheden. Ondanks die idealistische ideeën is er een fundamentele ongelijkheid tussen alle appartementen: enkel de helft geniet van direct zonlicht.

There is the Sun wil daarop een antwoord bieden, en is tegelijkertijd een eerbetoon aan de idealistische ideeën van de architect van Sint-Maartensdal Renaat Braem. Om dit sociale/architecturale probleem op te lossen, worden er drie beweegbare spiegels geplaatst die de zon de hele dag lang naar één punt kunnen reflecteren. Via een eenvoudige web applicatie kan je als bewoner je huisnummer ingeven en het tijdstip waarop je zon wil hebben in je appartement.

Opgelet: enkel bewoners van BLOK 1 / St.Maartensdal kunnen zon bestellen via www.deleuvenseklimaatweek.be. De installatie is wel elke dag ter plaatse te bekijken.

There is the Sun
 is een project in de reeks Common Ground. Onder die noemer nodigt STUK kunstenaars uit om te werken met de de stad en zijn bewoners. Het resultaat zijn artistieke projecten die verbinden maar soms ook ontwrichten.

Dit project maakt deel uit van de Leuvense Klimaatweek van zaterdag 6 tot zondag 17 november 2013. 
Meer info: 
www.leuvenseklimaatweek.be.

Praktisch
Woensdag 6 t.e.m. zondag 17 november
grasveld Sint-Maartensdal
vernissage: woensdag 6 november 14u drink met de kunstenaar

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.