75- jarige Leuvenaar loopt marathon New York in 4 uur 22 minuten!

75-jarige Leuvenaar loopt MARATHON van New York uit in 4u22’!

Yes! Het is hem gelukt!
Leo Vleminckx, de 75-jarige Leuvenaar die vorige zondag deelnam aan de marathon van New York, heeft die ook uitgelopen. En dat in de meer dan behoorlijke tijd van 4 uur, 22 minuten en 32 seconden. Een hele prestatie, dat mag je wel zeggen. We zien nog niet velen het hem nadoen…

Maandag al hoorden wij van Leo het volgende:

Sublieme hel! Wat een belevenis! Bijna overal dubbele rijen uitgelaten, feestende supporters, muziek en aanmoedigingen, maar toch: zeer, zeer zwaar! Ik wist niet dat mijn dunne beentjes zo zwaar konden wegen! En ‘t is verdomd juist wat ze bij de start zingen: “If you make it in New York, you make it anywhere…” De onvergetelijke sfeer en het uitstekend weer maken het geheel nog feestelijker. Je voelt je nooit alleen, maar toch sta je er alleen voor. Volhouden is de onverbiddelijke boodschap. En het is gelukt! Mijn geluk kon en kan nu nog niet op.
Vooral het einde geeft je dat overwinnaarsgevoel. Van zodra je in Central Park de laatste hoek omdraait en je ziet voor je dàt wat je onderweg dacht nooit te zullen zien: DE FINISH.

Nu nog een paar dagen wachten en we zien Leo terug in Leuven. Wij willen graag de rest van zijn relaas horen. Dan vernemen wij ook de hoeveelste plaats hij heeft gelopen in de eindstand, en meer speciaal de eindrangschikking van de 75-plussers. Hijzelf denkt dat hij in zijn categorie vijfde is geëindigd. Topniveau!

Proficiat Leo!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.