[recensie] De avonturen van Prinses Tilda – Verhalenboek en Luister-cd

De avonturen van Prinses Tilda is een plezant verhalenboek waarin de hoofdrol weggelegd is voor Zijne Prinsesselijke Hoogheid Amanda Maria Elisabeth Cleopatra Tildamina van het Parkpaleis, ook wel prinses Tilda genaamd. Prinses Tilda woont samen met haar vader, een kamerdame, de kok en zijn hulpje en de tuinman in een paleis met een toren en een grote tuin waarin ze allerlei gekke avonturen beleeft.

Tilda is een beetje ondeugend, ze klimt in bomen om vlinders te vangen, laat zich roeien door de koning als ze het te warm heeft, eet graag chocolade en gaat tegen haar zin in bad. Alle verhalen zijn voorzien van kleurrijke illustraties van Peter Teunissen en prachtig vormgegeven. Perfect om voor te lezen vlak voor het slapengaan of op een ander moment. En als de kinderen wat groter zijn, kunnen ze het boek zelf lezen.

Alle avonturen van prinses Tilda zijn eveneens terug te vinden op de luister-cd die bij het boek ingesloten is. De luisterverhalen werden op onnavolgbare wijze ingesproken door Ianka Fleerackers. De cd met vrolijke muziek en geluiden vormt een absolute meerwaarde en zal zeker een hit zijn bij de jonge luisteraars. Ze kunnen zich door de stem van Ianka Fleerackers laten meevoeren naar het avontuurlijke wereldje van prinses Tilda, terwijl ze genieten van de mooie illustraties in het boek.

Dit vrolijke verhalenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dat Leuvense jeugdauteur Stefan Boonen van vele markten thuis is, blijkt nog maar eens uit deze samenwerking met Ianka Fleerackers. Stefan Boonen heeft al meer dan 70 titels voor kinderen tussen 3 en 15 jaar op zijn naam staan. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende, avontuurlijke, grappige boeken als verhalen over ernstige thema’s. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Praktisch
De avonturen van Prinses Tilda
Verhalen: Stefan Boonen
Stem: Ianka Fleerackers
Illustraties: Peter Teunissen
Oogappel
ISBN 9789002250248
€ 14,95

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.