Derde Leuvense klimaatweek van 6 tot 17 november

Van 6 tot en met 17 november organiseert 30CC voor de derde keer de ‘Leuvense Klimaatweek’. Een week waarin via cultuur en kunst meer aandacht gevraagd wordt voor ecologie en duurzaamheid.

Leuven klimaatkoploper van Europa, hoe dan? Over dit en veel meer gaat de ‘Leuvense Klimaatweek’: met debat en engagement, maar ook met lezingen, films, theatervoorstellingen, muziek, literatuur, beeldend werk, workshops, koken, eten en drinken … Van 6 tot en met 17 november slaan de vele, vooral culturele, partners opnieuw de handen in elkaar voor een indrukwekkend en zeer toegankelijk programma. Ecologie en duurzaamheid voor iedereen!

De ‘Klimaatweek’ past uiteraard perfect in de ruimere ambitie van Leuven om klimaatneutraal te zijn in 2030. Voor dit ambitieus klimaatbeleid slaan de stad Leuven, de KU Leuven en tientallen bedrijven en organisaties de
handen in elkaar op vlakken als energie, mobiliteit, natuur, economie en wonen. Tijdens de ‘Klimaatweek’ wordt trouwens de nieuwe vzw Leuven Klimaatneutraal 2030 opgericht die het beleid en de concrete acties voortaan
zal coördineren.

Meer info over de Leuvense Klimaatweek vindt u op www.leuvenseklimaatweek.be of in de online brochure.

De ‘Leuvense Klimaatweek’ dat zijn: 30CC, STUK, Docville, Cinema ZED, de Bib Leuven, Museum M, buurtcentrum Sint-Maartensdal, Campus Redingenhof, Open School, de FactorY, Het Leuvens Klimaatforum, CORE CVBA-so, VETO, Ecolife, De Verbreder, De Werktank, Leuven Klimaatneutraal 2030 vzw, Velt, Vormingplus Oost-Brabant, Centrum voor natuur- en milieueducatie, Netwerk Bewust verbruiken, Oxfam, de Wakkere Akker, de Witte Beek, Voedselteams, EVA vzw, de Compostmeesters, de Sociale Kruidenier, de milieuraad, Weggeefwinkel e.a.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.