Startevenement Leuven Klimaatneutraal 2030 op 9 november

De stad Leuven, de KU Leuven, en een vijftigtal Leuvense bedrijven en organisaties houden op 9 november de vzw Leuven Klimaatneutraal boven de doopvont. De vzw – waarvan elke Leuvenaar lid kan worden – zal het beleid en de acties in het kader van Leuven Klimaatneutraal 2030 coördineren, maar ook het grote publiek betrekken en engageren.

De stad ging in 2011 de uitdaging aan om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Samen met de KU Leuven en een vijftigtal partners werden al belangrijke stappen genomen en waardevolle initiatieven opgezet. Niet zonder resultaat: Leuven werd onlangs genomineerd tot een van de duurzaamste steden van België.

Nu is de tijd rijp om het project te concretiseren en naar het grote publiek te stappen. Dat gebeurt op 9 november. Die dag trappen de stad en haar partners de campagne ‘Missie Zero Emissie’ op gang en houden ze de vzw Leuven Klimaatneutraal boven de doopvont. Ze doen dat tijdens een groot startevenement op het Mgr. Ladeuzeplein.

Iedereen engageren
Alleen samen kunnen we Leuven nog beter maken. Daarom kan elke Leuvenaar lid worden van de vzw Leuven Klimaatneutraal. De vzw zal de campagne ‘Missie Zero Emissie’ coördineren. Daarnaast zal de vzw ook sensibiliseren, communiceren en zoveel mogelijk inwoners bij een duurzaam beleid betrekken.

Samen voordeel halen
Een duurzaam, klimaatneutraal Leuven is een stad waar men energiezuinig woont en zich milieuvriendelijk verplaatst. Het is een gezellige stad met veel groen, minder verkeersongevallen, een betere luchtkwaliteit en minder geluidshinder. Die concrete, persoonlijke voordelen worden tijdens het startevenement in de kijker gezet. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over energiebesparingen, ondersteunende premies en milieuvriendelijke mobiliteit. Wie graag de proef op de som neemt en benieuwd is naar het comfort van een elektrische wagen, brommer of fiets, kan een testrit maken.

Leuvense Klimaatweek
De start van ‘Missie Zero Emissie’ en Leuven klimaatneutraal valt midden in de Leuvense Klimaatweek (6 tot 17 november). Tijdens die week slaan vele partners de handen in elkaar voor een indrukwekkend en zeer toegankelijk programma. Je vindt het opwww.leuvenseklimaatweek.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.