Overmorgen gaat het Playground festival van start!

STUK & M slaan de handen in elkaar voor de zevende editie van Playground, een uniek festival dat het ‘speelterrein’ toont waar beeldende kunst en podiumkunsten elkaar raken. Vanaf morgen t.e.m maandag 11 november kan je in beide kunsthuizen de belangrijkste nationale en internationale vertegenwoordigers van deze cross-over ontdekken.

Dit jaar maakt het merendeel van de kunstwerken deel uit van een parcours dat iedere dag (9, 10 & 11/11) toegankelijk is van 11.00 tot 20.00 u. Van ‘s ochtends tot in de namiddag kan je vooral terecht in M – Museum Leuven, nadien verschuift het zwaartepunt naar STUK. Langs dat parcours kan je verschillende kunstwerken ontdekken die de verbeelding van jong en oud prikkelen: een optocht van de meest iconische figuren uit de schilderkunst in reuzenkostuums, een kinderspel met design puzzelstukken, een performance in de Alpen, een danser die een spel speelt met tientallen pendels, een James Joyce theaterstuk ‘in loop’ … De specifieke timing (uurrooster) en locatie van deze specifieke installaties en performances vind je terug in de brochure of op www.playgroundfestival.be.

 

In het parcours vind je werken van Clédat & Petitpierre, William Forsythe, Carly Wijs & Marijke van Warmerdam, Anabel Schellekens & Giulia Sugranyes, Erki De Vries & Pieter Huybrechts, Sarah & Charles, Grace Schwindt, Gerard Herman, Vivienne Dick, Brice Dellsperger, Alex Bag, Wynne Greenwood, Ryan Trecartin, Ursula Pürrer & Hans Scheirl, Pauline Boudry/Renate Lorenz.

Daarnaast zijn er ook nog enkele performances van Lundahl & Seitl, Michael Portnoy en Emily Roysdon.

Het volledige programma vindt je op www.playgroundfestival.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.