Tentoonstelling Michiel Coxcie. De Vlaamse Rafaël

Nog tot 23 februari 2014 loopt in M – Museum Leuven de allereerste overzichtstentoonstelling over de Vlaamse meester Michiel Coxcie (1499 – 1592). Coxcie was één van de meest invloedrijke schilders in de Nederlanden van de zestiende eeuw. Zijn bijnaam de ‘Vlaamse Rafaël’ geeft aan hoe hoog zijn talent destijds werd ingeschat. Tijdens zijn leven werd hij vergeleken met de grootse Italiaanse renaissancekunstenaar Rafaël. Vandaag is Coxcie een eerder onbekende naam. De kunst uit de Nederlanden van de 16de eeuw wordt hoofdzakelijk geassocieerd met Pieter Brueghel de Oude. Het artistieke leven in onze contreien tijdens die periode is echter veel rijker en gevarieerder. De monografische tentoonstelling Michiel Coxcie. De Vlaamse Rafaël toont dus een onderbelichte zijde van de Vlaamse kunst.

M – Museum Leuven brengt met de allereerste overzichtstentoonstelling hulde aan de veelzijdig getalenteerde kunstenaar. Naast belangrijke schilderijen van Coxcie uit de eigen collectie toont M vele bruiklenen uit grote internationale collecties (o.a. Prado Madrid, British Museum Londen, Staatliches Museen Berlijn, Rijksmuseum Amsterdam). Verschillende werken komen speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst terug naar België. Ook Coxcies beroemde kopie naar het Lam Gods van Van Eyck wordt opnieuw samengebracht uit verschillende internationale collecties.

Praktisch
U kan de tentoonstelling bezoeken van maandag tot dinsdag en vrijdag tot zondag van 11.00u tot 1800u, op donderdag is de tentoonstelling open tot 22.00u. Op woensdag is de tentoonstelling gesloten. Een individuele bezoeker betaalt 12 € voor toegang tot de tentoonstelling (audiogids inbegrepen), er zijn kortingen voor groepen en jongeren.

Info: www.coxcie.be | reservatie via bezoekm@leuven.be of 016 27 29 29

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.