Tweetmeetleuven @ M – Museum Leuven

Vorige week vond een Tweetmeetleuven activiteit plaats bij M – Museum Leuven naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling Michiel Coxcie. De Vlaamse Rafaël.

Een 40-tal personen was aanwezig op deze activiteit. Op het programma stonden drie presentaties, waarna de deelnemers aan de Tweetmeetleuven activiteit konden aansluiten bij de vernissage en de tentoonstelling zelf bezoeken.

Leen Tyrions van Toerisme Leuven, lichtte kort toe hoe toerisme Leuven social media inzet in haar promotie en hoe elke Leuvenaar daarin een rol kon spelen als ambassadeur.

Tweetmeetleuven meets Michiel Coxcie

Vervolgens was het aan Peter Carpreau, afdelingsverantwoordelijke Oude Kunst van M Museum Leuven en curator van de tentoonstelling, die een inleiding gaf op de tentoonstelling en die een aantal leuke weetjes over de ‘ongekende Coxcie’ aanhaalde.

Tweetmeetleuven meets Michiel Coxcie

De laatste spreker was Luc Galoppin. Vanuit zijn nauwe betrokkenheid bij IJzerenberg tentoonstelling van vorig jaar gaf een heleboel praktische tips hoe voor een cultureel event van social media kan gebruik gemaakt worden.

Tweetmeetleuven meets Michiel Coxcie

Na deze drie sprekers konden de aanwezigen de tentoonstelling reeds in avant première verkennen, met als pronkstuk de kopie van het Lam Gods van Michiel Coxcie.

Tweetmeetleuven meets Michiel Coxcie

De volledige set van foto’s kan u nog op Flickr bekijken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.