Kunstendag voor Kinderen op 17 november

Op 17 november vindt de tweede editie van de ‘Kunstendag voor Kinderen‘ plaats. Ook in Leuven kunnen kinderen samen met hun familie een hele dag kunst beleven en (mee)maken.

  • Museum M
    Kinderen die nog nooit op een vernissage van een tentoonstelling zijn geweest, moeten zich naar M reppen. De tentoonstelling over Michiel Coxcie wordt er feestelijk en op kindermaat geopend.
  • De Bron in Kessel-Lo
    In ‘Mila en de 16 snaren’ brengen stadssopraan Noémie Schellens en Strijkkwartet Frascati een wervelende muziekreis met muziek van Beethoven, Délibes, Bellini … En voor jongens en meisjes die liever zelf bezig zijn, is er een recyclagenaaiworkshop van Flugzeug waarin je, geïnspireerd door CoBrA kunst, een eigen knuffel maakt.
  • OPEK
    De allerjongsten zijn samen met hun ouders welkom in OPEK voor een feestelijke voorleesnamiddag. Op verschillende plaatsen in en rond het gebouw lezen de Sprooksprekers voor uit de meest wonderlijke prentenboeken. Kruip in de imposante eyecatcher BLUUB of nestel je in de Box voor de warme vertelvoorstelling ‘Mevrouw Ja en Meneer Nee’ van theater Luxemburg. Ook treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de try-out van de woordeloze muziekvoorstelling ‘Station’ van Zonzo Compagnie en Braakland/ZheBilding. Met instrumenten en treinen, sporen, wissels, contactmicrofoons en heel veel kabels nemen twee muzikanten je mee op een wonderlijke fantasiereis naar onvermoede bestemmingen.
  • 30CC/Wagehuys
    Cinema ZED en 30CC zorgen voor een ‘Groene filmzondag’ in het kader van de Leuvense Klimaatweek. Je geniet er van ‘Pelle de politiewagen’ of ‘Blinky Bill’, proeft van het biologische zoetjesbuffet en neemt de receptideetjes mee naar huis. Lekker en gezellig!
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.