Start campagne ‘Missie Zero Emissie’ – Leuven Klimaatneutraal

Zaterdag 9 november vond op het Ladeuzeplein het startevent van de Leuvense klimaatweek plaats. De stad en haar partners trapten de campagne ‘Missie Zero Emissie’ op gang en hielden de vzw Leuven Klimaatneutraal boven de doopvont. Een grote krijttekening riep alle Leuvenaars op om 500.000 vierkante meter daken te isoleren en zo 3 miljoen euro per jaar te besparen. The Flat Nuts brachten samen met Nic Bathazar het Sing for the climate lied: “Do it now” voor een publiek dat hoofdzakelijk bestond uit een scoutsgroep die een stadsspel deed en enkele verdwaalde voorbijgangers.

Kwam het door de gebrekkige communicatie over dit event of ligt de gemiddelde Leuvenaar niet echt wakker van het klimaat? Feit is dat het grote Ladeuzeplein akelig leeg bleef. En dat ondanks het enthousiasme van de zangers van The Flat Nuts (die trouwens nog op zoek zijn naar mannelijke stemmen) en de gratis plantjes van de AVEVE. Zelfs de prachtig uitgedoste steltenlopers van Cirkus in Beweging slaagden er niet in de Leuvenaars naar het Ladeuzeplein te lokken. En dat is erg jammer, want het klimaat is wel degelijk iets dat ons allen aanbelangt.

Gelukkig worden er in het kader van de Leuvense klimaatweek nog andere activiteiten georganiseerd. Dus een herkansing is nog mogelijk!

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Start campagne 'Missie Zero Emissie' - Leuven Klimaatneutraal

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.