Dolle muziekweek in STUK

November is concertmaand in STUK met maar liefst 4 concerten in 1 week.

Flying Horseman mag de spits afbijten: op 21 november stelt de band rond Bert Dockx zijn nieuwe album ‘City Same City’ voor. De mix van blues, hoekige rock, donkere folk en een punky kantje kon al op een boel lovende recensies rekenen.

Een dag later mag een ander Belgisch gitaarwonder het podium op: Brusselaar Raphael Absolonne, beter bekend als Spookhuisje. ‘Het spookt soms in mijn hoofd als ik gitaar speel‘, verklaart hij zijn naam. Ook hij laat zich niet in 1 genre gieten, maar vermengt Oosterse invloeden met drones en een scheutje psychedelica. De ideale opwarmer dus voor Wolf People, een Britse psychedelische rockband die zijn nieuwe album ‘Fain’ komt voorstellen.

Na de stevige rockers van vrijdag is het tijd voor relatieve rust op zaterdag, met Anton Walgrave en Kiss & Drive. Die laatste is Elisabeth Spada, een Brusselse Italiaanse met een voorliefde voor ukeleleklanken en poppy folksongs. Zij effent het pad voor Anton Walgrave, een van de godfathers van de Belgische singer-songwriterscene die met ‘Tame Hearts’ al aan zijn zesde studioplaat toe is.

En dan is er nog Moonface, de man die samen met droompoptrio Superhumanoids de muzikale STUKmaand afsluit. Net als Walgrave beschikt Spencer Krug (de man achter Moonface, ook bekend als zanger van Wolf Parade) over een warme, indrukwekkende stem, die af en toe aan Bowie doet denken. Op zijn jongste album stripte hij zijn sound tot alleen de basis overbleef: piano en stem. Leg het kippenvel al maar klaar.

Praktisch
donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en woensdag 27 november om 20.30 uur
info & tickets: www.stuk.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.