Vlaamse Diabetes Vereniging sensibiliseert in Station Leuven op Wereld Diabetes Dag

1 op 12 Vlamingen kampt dagelijks met diabetes

Op de Wereld Diabetes Dag, morgen 14 november van 7 tot 10u, organiseert de Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) een sensibilisatieactie in de stations van Brugge, Gent, Antwerpen, Hasselt en (uiteraard!) Leuven. Doel? de 400.000 Vlamingen met diabetes (1 op 12) op een ludieke manier in de kijker zetten. De VDV verandert op deze symbolische dag ook van naam en krijgt een nieuw jasje.

Uit een recente studie van de Vlaamse Diabetes Vereniging, naar aanleiding van de Wereld Diabetes Dag, blijkt dat er nog heel wat verkeerde opvattingen bestaan over diabetes. Zowel de symptomen als de risicofactoren van diabetes worden sterk onderschat. Diabetes is spijtig genoeg nog altijd ongeneeslijk. Een gezonde leefstijl en het tijdig herkennen van de symptomen kunnen gelukkig heel wat problemen voorkomen.

Met een ludieke stunt worden de 400.000 Vlamingen (1 op 12) die dagelijks met diabetes kampen in de kijker gezet. Zowel personen met diabetes als hun familieleden  nemen deel aan deze actie. In het station van Leuven is Mark Van Lombeek van de partij om deze sensibiliseringsactie te ondersteunen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.