De Leuvense Balletakademie wint Flanders Dance Trophy

Zaterdag 26 oktober trokken 30 leerlingen van de Leuvense Balletakademie en hun leerkracht Sofie Verhoelst naar Wevelgem voor de eerste Flanders Dance Trophy. In deze danswedstrijd namen de dansers het op tegen dansgroepen uit heel vlaanderen. De LBA had 2 dansen voorbereid. De -12 jarigen dansten als elfjes ‘Resta Con Me’ op een choreografie van Sofie Verhoelst en behaalden de 1ste plaats in deze categorie. De tweede groep van de LBA danste in de categorie Jazz en behaalde de 2de plaats met een half punt verschil van de winnaars uit Schoten. Hun dans geinspireerd op het mysterie van Stonehenge kon op heel wat applaus van het publiek rekenen. Als kers op de taart werd de Leuvense Balletakademie verkozen tot Beste Dansschool van het tornooi en zo slepen ze de eerste Flanders Dance trophy in de wacht!

De Leven in Leuven redactie wenst de Leuvense Balletakademie van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.