Flasmob voor het klimaat!

Het voorbije schooljaar (van januari tot mei 2013) namen negen klassen van zes Leuvense basisscholen deel aan de kinderraad over energie en klimaat. Tijdens zo’n kinderraad discussieerden de afgevaardigden van deze scholen over de toekomst van de stad en de planeet. Ze deden dat onder begeleiding van GoodPlanet vzw. Samen dachten ze na over energiebronnen, de opwarming van de aarde, de energiedriehoek, energieverbruik, duurzame consumptie, mobiliteit,… .

Tijdens de laatste kinderraad deden de kinderen enkele aanbevelingen om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken tegen 2030. Eén van de voorstellen die de kinderen uit hun mouw schudden was ‘een flashmob voor het klimaat’: “Iedereen in Leuven moet op de hoogte zijn van de problemen die er zijn en zich bewust worden dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. De kinderen van de kinderraad willen een flashmob organiseren met alle deelnemende scholen”.

Vandaag, donderdag 14 november om 14.00 uur stipt, werden voorbijgangers op het Ladeuzeplein verrast met een flashmob rond het klimaat, uitgevoerd door de klassen die deelnamen aan de kinderraad. Aansluitend volgde nog een vertoning van het ‘Rowerowa fietsorkest’ . De ‘muzikanten’, leerlingen uit het basisonderwijs onder leiding van kunstenares Marthe Van Dessel, tuneden hun fietsen om tot rijdende muziekinstrumenten. Ook zij wilden op deze manier aandacht vragen voor de klimaatproblematiek. Beide acties passen binnen de Leuvense klimaatweek die plaatsvindt van woensdag 6 tot zondag 17 november 2013.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.