Punto Kiosk

Iedereen in Leuven kent het wel, het koffiezaakje op de hoek van de Bondgenotenlaan en de Vanderkelenstraat, de Punto. Een van de pioniers in Leuven wanneer het over een écht koffiezaakje gaat. Maar iedereen in Leuven kent wellicht ook de Kiosk, het krantenwinkeltje op het Rector de Somerplein, nu gevestigd aan de nieuwe bushalte.

Voeg beiden samen en je krijgt de Punto Kiosk. Een gloednieuwe koffiezaak annex krantenwinkel gelegen op de kruising van de Brusselsestraat en de Wieringstraat. Het pand waar voorheen Manpower was gevestigd, werd vanbinnen helemaal opgefrist en met leuke kleurtjes heringericht. Vlak aan de ingang kan je tijdschriften, kranten en die dingen verkrijgen die je in iedere krantenwinkel kan kopen. Maar, hier kan je onmiddellijk aan een tafeltje van je krant genieten met een lekkere koffie of thee en iets zoets. Ook soepen, bagels en ontbijt kan je hier nuttigen. Bezoekers van de Punto zijn wellicht vertrouwd met het gamma aan drankjes en lekkernijen. Afhalen kan uiteraard ook.

Wij namen tijdens ons eerste bezoek een café latte, een cappuccino en een brownie met karamel. Wij zijn geen echte koffiekenners, maar de koffies van de Punto vallen ons nooit tegen. Wat betreft de brownie met karamel, kan ik kort zijn: geweldig lekker!

Naar de A.D. Delhaize gaan op de Brusselsestraat zonder hier even binnen te springen zal vanaf nu een opgave worden. Ook wanneer je op zaterdag de markt bezoekt zal je niet zomaar aan dit gezellige zaakje kunnen voorbijgaan.

Praktisch
Punto Kiosk, Brusselstraat 33, 3000 Leuven
Open: maandag t.e.m. zaterdag van 7.00u tot 19.00u

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.