Lanceringsdag Bouworde vzw op 23 november

Op zaterdag 23 november kan het publiek kennis maken met het aanbod vrijwilligersvakanties van Bouworde vzw in 2014. Tijdens de lanceringsdag, die overigens in een nieuw kleedje gestopt is, stelt Bouworde vzw ook Geertrui Baeck voor als nieuwe coördinatrice.

Bouworde biedt jongeren de kans om andere culturen, leefgemeenschappen en tradities te ontdekken. Hoewel de misverstanden en conflicten die hieruit kunnen voortkomen in eerste instantie misschien confronterend zijn, vormen ze ook een uitdaging en werken ze uiteindelijk meestal verrijkend. Jongeren de kans bieden om via een vrijwilligersvakantie of via een workshop hun horizon te verruimen, dat is wat me aantrok in Bouworde vzw als organisatie.”, aldus de nieuwe coördinatrice.

Op 23 november palmt Bouworde vzw diverse klaslokalen van het Leuvense Miniemeninstituut (JP Minckelersstraat 14) in. De hele dag starten er om de 10 minuten rondleidingen die geïnteresseerden langsheen de verschillende klassen en de verschillende aspecten van de organisatie loodsen. Daarbij staan de vrijwilligersvakanties van 2014 centraal. Nieuw in 2014 is dat jongeren al vanaf 18 jaar buiten het Middellandse Zeegebied op vrijwilligersvakantie kunnen, meer bepaald naar twee nieuwe projecten in Sri Lanka en Togo.

In Sri Lanka verbeteren jongeren de huizen van de werknemers van de theeplantages en kunnen ze meehelpen in lokale schooltjes. In Togo stappen de vrijwilligers in diverse gemeenschapsprojecten die opgestart zijn door lokale werkloze jongeren. Zo kunnen Vlaamse jongeren samen met de Togolese bevolking werken aan een betere toekomst voor opgroeiende jongeren. Twee zeer interessante projecten die ook een intense inleefervaring garanderen.”, aldus Geertrui Baeck.

Daarnaast voegt Bouworde ook Portugal en Kenia toe als nieuwe kampbestemmingen.

Voor wie een sterke voorkeur heeft voor een specifiek project is de lanceringsdag een absolute must! Het kampaanbod verschijnt pas de dag nadien op de website, dus wie aanwezig is tijdens de lancering, is er als eerste bij. Geen overbodige luxe voor enkele populaire projecten.

Programma

Doorlopende infosessies starten om de 10 minuten

  • 15- tot 17- jarigen van 10u tot 11u (laatste startmoment om 11u)
  • 18- tot 30- jarigen van 14u tot 15.30u (laatste startmoment om 15.30u)

De lanceringsdag is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Over Bouworde vzw
Bouworde vzw is een landelijke jeugdvereniging die vrijwilligersvakanties en workshops aanbiedt voor jongeren tussen 15 en 30 jaar. Van Europa tot Azië, van Afrika tot Latijns-Amerika, elk jaar steken meer dan 1200 vrijwilligers vol enthousiasme de handen uit de mouwen om de levensomstandigheden van mensen in nood te verbeteren.

Bouworde vzw wil jongeren op deze manier vormen en bewust maken van de kansarmoedeproblematiek. Hierbij ontdekken jongeren andere culturen, leren ze werken in groep, zoeken ze samen naar oplossingen en ondervinden ze aan den lijve hoe verrijkend het wel is om anderen effectief een beter bestaan te bezorgen. Kortom, ze worden wereldburgers in de meest brede betekenis van het woord!

Bovendien biedt Bouworde vzw jongeren een alternatief voor het hedendaagse individualisme, de onverschilligheid en de op sensatie/prestatie gerichte maatschappij. Via hun eigen engagement kunnen jongeren solidariteit uiten en daadwerkelijk deelnemen aan verbeteringsprojecten wereldwijd.

Bouworde vzw organiseert zowel technische (hulp op vlak van huisvesting) als sociale (organisatie van activiteiten voor de plaatselijke bevolking) en ecologische bouwkampen (bescherming van de natuurlijke omgeving).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.