IKL in de startblokken!

Binnen 1 week gaat de 19e editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven van start. In de kleurrijke IKL-folder, die je online kan downloaden of doorbladeren, vind je alles over het rijk gevulde programma, de competitie & jury en alle evenementen. De brochure vind je tevens op dinsdag 26 november 2013 als bijlage bij De Morgen. Alle details over de 272 films op het programma vind je terug in de uitgebreide catalogus van het festival.

Naar goede gewoonte nodigde het IKL een diverse groep filmprofessionals uit die zich tijdens het festival samen zullen buigen over de Vlaamse en Europese competitieve selectie. Ook dit jaar zetelen een reeks buitenlandse gasten in deze jury: de Britse regisseur Simon Ellis (UK), Trey Ellis van de Columbia University (USA), Gaia Meucci van Encounters Short Film and Animation Festival (UK) en Torunn Nyen van Grimstad Short Film Festival (Noorwegen). Uit eigen land zetelen Erik Van Looy (regisseur), Ben Segers (acteur), Sanne Nuyens (scenariste), Hans Bruch jr (D.O.P.), Caroline Strubbe (regisseur) en Steven Tuffin (filmjournalist)
De Wildcard-jury, samengesteld door het VAF, was al eerder bekend. Daarin zetelen onder meer Gilda De Bal, Jan verheyen, Peter Brosens, Nathalie Teirlinck en Paul Pauwels. De volledige lijst op de website van IKL.

Dit jaar wordt al voor de 8e keer de Humo Award voor Beste Kortfilm uitgereikt. Humo’s filmjournalist Erik Stockman maakte zopas een strenge selectie van 5 titels uit het programma. Deze 5 genomineerden zullen vertoond worden op de Humo Avond van het IKL – op maandag 2 december- waar de aanwezigen meteen na de vertoning de winnaar van de felbegeerde prijs zullen kiezen. Nadien wordt het glas geheven in het festivalcafé.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.