Petra Warmerdam van juwelenatelier Pallasart ontvangt “HANDMADE IN BELGIUM” label

UNIZO-stad Leuven reikte het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers “HANDMADE IN BELGIUM” uit aan Juwelenatelier Pallasart in Kessel-lo. Zaakvoerder Petra Warmerdam, een erkend goudsmid, komt zo als UNIZO-ambassadeur van HIB bij een selecte club van ondernemers. Petra kan nu op haar beurt andere vakmannen nomineren voor het HIB- label. Zo kan de HIB- community verder groeien en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie.

Bij Pallasart worden alle juwelen handgemaakt met mooie materialen, zoals combinaties van (half-) edelstenen, zoetwaterparels, kristal en glas in combinatie met edelmetalen (zilver en goud). De unieke sieraden zijn te koop bij enkele betere juweliers. In Leuven bijvoorbeeld bij juwelenzaak Mozaiek op de Bondgenotenlaan.

Atelier Pallasart is er ook voor andere opdrachten, zoals bruidsjuwelen, herstellingen, of transformaties van oude juwelen. Zaakvoerder, Petra Warmerdam kan uw goud of zilver immers smelten om er een volledige nieuw, modern juweel van te maken.

Sinds 2006 organiseert Atelier Pallasart workshops om zelf sieraden te maken. De UNIZO-Bestuursleden Tine Verhelst en Aurélie Huwaert namen met veel plezier deel aan één van deze boeiende workshops.

Petra Warmerdam verdient het HANDMADE IN BELGIUM-label niet alleen op basis van de strenge criteria waaraan ze voldoet. Ze is ook een toonbeeld van een gepassioneerde ondernemer. Na een succesvolle carrière in de academische en medische sector ging ze voluit voor haar passie. Van hobby naar full-time job is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een doorn in het oog is het feit dat je als zelfstandige moet opboksen tegen ‘hobbyisten’, die 21% btw achterwege (kunnen) laten. Een verlaging naar 6% btw voor ambachtelijke ondernemers zou een boost voor de sector betekenen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.