Twee winkels onder één dak in de Parijsstraat

Isabelle Muys van Living Lounge en Sofie Vanoosthuyse van het vroegere Biza’rt, leerden elkaar kennen als collega’s via “Leuven Anders Geshopt“, een initiatief waarin zelfstandige winkels samenwerken en elkaar promoten. Ze bleken allebei op zoek naar een leuk, goed gelegen pand. Van daaruit groeide het idee om de koppen bij elkaar te steken en samen iets op poten te zetten.

Een nieuw concept in Leuven werd geboren: “2 WINKELS ONDER 1 DAK”

De dames vonden een leuk pand in de Parijsstraat 42, waar vanaf 29 november twee winkels samenhuizen. Twee etalages, twee winkelruimtes, maar onder één dak. Op die manier kunnen ze een mooie combinatie van creatieve producten aanbieden en elkaar zo versterken. Het is trouwens ook voordeliger én gezelliger; zo’n soort “living apart together” van 2 zelfstandigen.

Living Lounge startte acht jaar geleden in de Naamsestraat als woon- en geschenkenwinkel, met een vrolijk aanbod, vaak retro geïnspireerd en altijd kleurrijk. De winkel vond eerder dit jaar een tijdelijk onderkomen in de Parijsstraat 27, in afwachting van deze verhuis. Een prachtig, maar iets te klein pand om de volledige collectie te tonen. Op de nieuwe locatie in de Parijsstraat 42 is er voldoende ruimte voor het hele aanbod meubilair, wooninrichting, originele geschenkartikelen en de ruime collectie behangpapier.

De achterliggende tuin vormt bovendien een leuk kader voor vrolijke tuindecoratie in de zomer, een gezellige kerstsfeer tijdens de wintermaanden en mogelijk andere verrassende initiatieven.

Sofie Vanoosthuyse, juweelontwerpster en zaakvoerder van het vroegere Biza’rt, opent op het nieuwe adres een winkel onder eigen naam. Biza’rt was een wilde, creatieve mix van atelier, galerij en shop. Met “Vanoosthuyse” wil Sofie het concept uitpuren. De nieuwe winkel is gebouwd rondom het juweelatelier. Je kan er de eigen collectie in levende lijve zien ontstaan. Daarnaast komt een kleine collectie kleding onder de zelfde naam: Vanoosthuyse, alles in kleine oplagen gemaakt. Naast eigen collecties is er een aanbod originele sjaals, juwelen en accessoires van Belgisch talent of buitenlandse ontwerpers.

Het nieuwe concept TWEE WINKELS, ONDER ÉÉN DAK opent op vrijdag 29 november van 17 tot 21 uur feestelijk de deuren.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Twee winkels onder één dak in de Parijsstraat”

sofie vanoosthuyse
(on december 2nd, 2013 at 16:23)

Kleine, maar belangrijke fout. De winkel noemt niet meer Biza’rt!!
maar “Sofie Vanoosthuyse juweelontwerp”

 
Carolien
(on december 2nd, 2013 at 18:49)

Beste Sofie, dat staat zo toch in het artikel?