Burger Folie

Hamburgers zijn hip, dat is wel het minste wat je kan zeggen. Ze overspoelden eerder al Europese hipster steden zoals Londen en stilaan nemen ze ook ons Belgenlandje over. Kijk bijvoorbeeld maar naar de succesverhalen van de Burgerij en Ellis Gourmet Burger, de referentie bij uitstek. Leuven kon als studentenstad niet achterblijven en dus kregen we in de Leuvense Rue des Boucher, de Muntstraat, een premium burgerjoint: Burger Folie.

Ik stapte er op een druilerige weekdag binnen voor de lunch. Het interieur oogde fris en spiksplinternieuw met moderne kleuren, houten stoelen en veel licht. Een blik op de kaart leerde me dat men hier volledig te kaart trekt van de “gourmet burger”. Daarvoor koos men bij Burger Folie om alle hamburgers te voorzien van Charolais rundsvlees of Junior Beef kalfsvlees van de naburige Jos Theys boerderij. Ik zag ook opties met een kippetje of zelfs met een stukje vis.

Ik koos een bacon & cheese met 100% Charolais. Mijn lunchgenote ging voor the Mexican, met onder andere guacamole, zure room en huisgemaakte tomaten relish. We betaalden respectievelijk € 14,- en € 16,-. Slaatje en (handgesneden) frietjes inbegrepen. De hamburgers waren niet slecht, maar het rundvlees mocht met wat meer pit geserveerd worden. Ook de sausjes op de broodjes waren net iets te flauw.

Het bijhorende slaatje was wel niet echt de naam waardig en ik kan wel door de grond zakken als ik van die veel te dik gesneden stukken rode ui moet naar binnen werken. Je draagt dat de rest van de dag met je mee en dat is gewoon niet leuk. Niet voor jou en niet voor de mensen waarmee je nog een gesprek wil voeren.

De prijzen voor dit soort hamburgers waren correct, maar vier euro extra voor een handje ui met sla en wat frietjes vind ik veel. Dan vind ik dat het toch wat beter kan. Qua drankjes stond er niet veel speciaals op de kaart en dat vond ik ook jammer. Het is natuurlijk wel zo dat we bij Ellis op al die vlakken best verwend worden en we kunnen dat niet naast ons neerleggen. Ze blijven de referentie.

Al bij al was ik een beetje teleurgesteld, maar dat zal me niet tegenhouden om deze zaak opnieuw te bezoeken. Het potentieel is zeker aanwezig, maar het zit nog ergens verscholen. Alle begin is moeilijk en we kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen. Het is zeker en vast een aanwinst voor Leuven.

Praktisch
Muntstraat 4, 3000 Leuven
016 88 66 08
info@burgerfolie.be
http://www.burgerfolie.be/

Dit artikel verscheen eerder op Le Gourmand Belge.

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Burger Folie”

Linda
(on december 11th, 2013 at 10:27)

Voor mij zal het altijd den Amedee blijven en melancholie oproepen.

 
Karen
(on maart 2nd, 2014 at 10:00)

Burger Folie was een meer dan aangename ontdekking! We stapten er binnen op een drukke donderdagavond, en die enige lege tafel voor twee konden we nog net inpalmen. Klein, gezellig en met alle tafels bezet toch niet te druk. We kozen voor een cheese en een champignon. Met grote honger staken we beide eerst een frietje in de mond, en onze blikken zochten mekaar meteen met dezelfde verlekkering, heerlijke frietjes! De hamburgers zijn ook bijzonder smakelijk, rijk gevuld, rijk aan smaak en goed gekruid. Het bloemige broodje waarin de hamburger zat was ook zeer zacht en lekker. Ik ben het dus zeker niet eens met bovenstaande review, en we zullen zeker gauw terugkeren om een van de andere burgers uit te proberen. Mooie, hippe en zeer lekkere tent! Bovendien zijn ze er erg vriendelijk en dan smaakt het toch altijd dat tikkeltje beter.

 
Van Eynde
(on maart 21st, 2014 at 10:31)

Gisteren zijn we (eindelijk) ook eens gaan proeven. De burger was erg lekker, de frietjes smaakvol en het terrasje gezellig. Spijtig dat je niet kan reserveren maar ergens ook wel logisch want de mensen stonden nu buiten aan te schuiven….

 
Ellis Gourmet Burger « Leven in Leuven
(on april 12th, 2015 at 13:06)

[…] van de Muntstraat is een echte hotspot voor liefhebbers van hamburgers. Na het Huis Der Burgers en Burgerfolie is er nu ook een filiaal van Ellis Gourmet Burger op de hoek van de Naamsestraat en de […]