Nieuw wandelpakket Toerisme Leuven

Leuven is een stad op mensenmaat. Beperkt in omvang, maar groots in bezienswaardigheden. De ideale stad om te voet te ontdekken.

In het nieuwe wandelpakketje van Toerisme Leuven zitten vier thematische wandelingen. Naast de verkennende wandeling langs de highlights van de stad, biedt het pakket een uitgestippelde wandeling langs de universiteit, de kerken & abdijen en de geschiedenis van het bier in de stad. Niet toevallig de thema’s waarmee Leuven gekend is bij het grote publiek.

Toeristen vragen aan de infobalie vaak een overzicht van de universitaire gebouwen in de stad of van de plekken die met bier te maken hebben. Zij kunnen nu een handig wandelpakketje kopen, waarin ze een overzicht krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden per thema, uitgetekend op een wandelroute“, zegt schepen Dirk Vansina.

De routes zijn telkens 4 tot 6 kilometer lang en zijn zowel geschikt voor de toerist die de eerste keer de stad bezoekt, als voor de Leuvenaar die zijn stad beter wil leren kennen. Het handige mapje telt 4 kaartjes met een stadsplan én telkens een beknopte toelichting. Het is voor 2 euro te koop aan de balie van Toerisme Leuven.

Praktisch
Op stap in Leuven

  1. ‘Verken Leuven': wandeling langs de highlights van de stad, 4 km, +/- 1u30
  2.  ‘Slimme stad': de universiteit in de stad, 5 km, +/- 2u
  3.  ‘Kerk en co': over kerken en abdijen, 6 km, +/- 2u30
  4.  ‘The place to be(er)': bier in de stad, 4 km, +/- 1u30

Verkoopadres: balie van Toerisme Leuven, Naamsestraat 3, 3000 Leuven
Prijs: € 2

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.