Het Depot stelt nieuwe artists in residence voor

Met gepaste trots stelde het Depot vandaag opnieuw drie bijzonder talentvolle artists in residence voor. Deze artists in residence kunnen gebruik maken van de faciliteiten in Het Depot, voor zolang het Depot en zijzelf dit opportuun achten. Daarnaast kunnen de artiesten bij de mensen van Het Depot terecht voor artistiek of zakelijk advies en kunnen zij inspiratie opdoen op de Depot-concerten of bij de vele muzikanten die dagelijks over de vloer komen in het Leuvens muziekcentrum. Coaching en begeleiding van talent neemt immers een belangrijke plek in binnen de werking van Het Depot, maar dit aspect blijft vaak wat onderbelicht. Via de residentiewerking smeedt het Depot tevens een sterke link met wat er vandaag beweegt op muzikaal vlak.

De nieuwe artists in residence zijn:

WILLOW
De band Willow, een op en top Vlaams-Brabants product, opgestart in 2008 in de rand van Brussel en daarna verkast naar het Leuvense, won in 2009 het provinciale popconcours Rockvonk en sleepte in 2010 de publieksprijs én de derde plaats op Humo’s Rock Rally in de wacht. Willow werkt al een tijdje bij het Depot aan de opvolger voor ‘We The Young’. De single ‘Remedy’ die het goed deed in de Afrekening van Studio Brussel zal op die nieuwe plaat staan.

HYDROGEN SEA
Hydrogen Sea is PJ Seaux en Birsen Uçar. PJ speelt, Birsen zingt. Die combinatie zorgt voor dromerige nummers met donkere electronica. Hun single ‘End Up’ is daar een mooi voorbeeld van. Kippenvel gegarandeerd.

TOUT VA BIEN
Een piano en een stem die door vlees en bloed snijdt. Meer had de 21-jarige Mechelaar Jan Wouter Van Gestel niet nodig om het tot één van de drie winnaars van ‘De Nieuwe Lichting 2013’ te schoppen, het rockconcours van radiozender Studio Brussel waarin op zoek gegaan werd naar jong muzikaal talent. Hij werkt nu volop aan nieuwe eigen nummers.

Ook Esther & Fatou worden nog een tijdje begeleid in het Depot.

Foto’s in dit artikel © Wouter Verplancke.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.