Driemaal prijs voor Deben Van Dam, Maaike Neuville wint VAF Wildcard

De 19e editie van het Internationaal Kortfilmfestival is inmiddels halfweg en de eerste winnaars zijn bekend. Maandagavond werd tijdens de drukbezochte HUMO-avond de winnaar van de 8ste HUMO award bekend gemaakt. Na een spannende live telling van de stemmen in bijzijn van alle genomineerde regisseurs, kwam ‘De Weg van Alle Vlees’ van Deben van Dam uit de bus als overtuigende winnaar. Eerder dit jaar werd de film ook al bekroond op het Filmfestival van Gent.

Als klap op de vuurpijl wint Deben Van Dam met zijn film ook één van de Wildcards, zo maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds zopas bekend in een persmededeling. Onder de andere Wildcard-winnaars bevindt zich een bekende naam: actrice én regisseur Maaike Neuville ontvangt een Wildcard voor haar film “Sonnet 81″. Deben Van Dam en Maaike Neuville krijgen ieder een budget van 60.000 euro voor de productie van een volgende film. Andere Wildcard-winnaars zijn Juliette Joffé en Hannes Verhoustraete in de categorie “Documentaire”, Nienke Deutz in de categorie “Animatie” en Miki Ambrózy in de categorie “Filmlab”. De officiële overhandiging van de VAF Wildcards aan de winnaars vindt zaterdag 7 december plaats tijdens de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.