Doorgetrapt in M

De actie ‘Doorgetrapt‘ is een project van Te Gek!? Op de Pedalen naar een idee van conceptueel kunstenaar Sven. Zesendertig bekende Vlamingen en Nederlanders schonken een oude ‘doortrappende’ fiets aan het project. Op deze manier wordt symbolisch de link gelegd tussen een doortrappende fiets en psychose Deze fietsen gingen tijdens de zomermaanden van 2013 in therapie in de psychiatrische centra van Vlaanderen en Nederland en worden op 16 december 2013 door het Internationaal Veilinghuis Christie’s in M – Museum Leuven geveild ten voordele van dit psychoseproject.

De 36 behandelde en tot een kunstwerk omgetoverde doortrapfietsen werden geschonken door:
Guy Swinnen, Kristien Hemmerechts, Dixie Dansercoer, Annemie Struyf, Mich Walschaerts, Johannes Verschaeve, Jeroen Meus, Saskia Decoster, Koen Buyse, Warre Borgmans, Dirk De Wachter, Dirk Vansina, Denise Vandevoort, Koen Geens, Nic Balthazar, Niels Albert, Jo Vandeurzen, Kris Peeters, Wannes Cappelle, Peter Van de Veire, Bart De Pauw, Jan Hautekiet, Bart Schols, Maaike Cafmeyer, Marianne Thyssen, Lennaert Maes, Guy Polspoel, Geena Lisa, Pascale Platel, Kurt Defrancq, Bruno Tobback, Marianne Thyssen, Peter Winnen, Thé Lau, Spinvis, Triggerfinger en Dimitri Verhulst.


Foto’s door Jozefien Jocqué 

Te Gek!? Op de Pedalen is een samenwerkingsverband tussen Te Gek!? (een initiatief van Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael Diest) en Op de Pedalen (gezamenlijk project van UPC KU Leuven, de Universiteit Maastricht en Health Foundation Limburg) en wil in Vlaanderen en Nederland het taboe en stigma rond psychose aanpakken en fondsen werven voor wetenschappelijk onderzoek naar psychose, om zo de kennis over deze aandoening te vergroten en de behandeling ervan te verbeteren. Immers, ondanks het feit dat niet minder dan drie op de honderd mensen in hun leven te maken krijgen met psychose, blijkt de kennis erover gering en bestaan nog tal van vooroordelen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.