Liaison Publiek van Cie Tartaren en De FactorY

Van 13 tot en met 18 december organiseren Cie Tartaren en De FactorY, de twee sociaalartistieke werkingen van Leuven, voor de tweede maal ‘Liaison Publiek’. Op dit festival voert Cie Tartaren verrassend theater op en stelt beeldend atelier de FactorY de beste werken van het afgelopen jaar tentoon.

De FactorY toont werk uit de expo ‘Stop de Tijd’ en laat zien hoe het atelier een stempel drukte op de ‘Leuvense Klimaatweek’. In ‘Re-Chair’ bijvoorbeeld bouwt elke kunstenaar met dezelfde gestoelde bouwstenen een eigen artistieke constructie. Met ‘Ceçi n’est pas Louvain’, een project rond surrealisme in Leuven, spoort de FactorY alle deelnemers dan weer aan om de stad van een andere kant te bekijken. Op de laatste dag van het festival worden de geëxposeerde werken geveild in het café Entrepot in OPEK.

Cie Tartaren biedt je tijdens dit festival drie voorstellingen aan. ‘Een gemeenschappij van angst’ is een theaterstuk dat uitnodigt tot nadenken en napraten over angst, verandering en het onbekende. Huiskamervoorstelling ‘Barchoc’ is gestoeld op dezelfde leest en stelt meer vragen dan antwoorden. Waar stellen we ons voor open en wat grenzen we af? Om de sociale integratie te bevorderen wordt deze voorstelling telkens bij een verschillende gastheer of gastvrouw opgevoerd. ‘Vertelkabardoesjke’ is een één-op-één verhalenproject waarbij één Tartaar je door de boeiendste verhalen en legendes van de stad voert.

Bekijk het volledige programma van Liaison Publiek op de website van Cie Tartaren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.