Expo Leuvense underground scène in Bibliotheek Tweebronnen

“We can be, what we want to be”. Geen enkele muzikale stroming staat zo hard in het ‘Do it yourself’-sfeertje als de punkrock-hardcore scène. En ja, Leuven heeft geluk: er is een scène aanwezig die al meer dan 35 jaar actief is, in allerlei zalen en jeugdhuizen, in winkels en kraakpanden. Jeugdhuis Sojo, tal van organisaties, bands en mijnLeuven brengen die rijke geschiedenis in beeld met een expo.

Jeugdhuis Sojo heeft een internationale reputatie als een gezellige, frisse muziekclub, waar jonge punkrock of hardcore bands hun eerste stappen zetten om later uit te groeien tot de affiches van Pukkelpop, Rock Werchter of andere grote internationale muziekfestivals.

Vandaag zorgen organisaties zoals Funtime, Kick Ass, Perspective, Orange Factory en The Shipwreck Detective, en heel wat anderen nog steeds voor D.I.Y.-concerten met gitaren.

En zijn er talloze Leuvense bands die getourd hebben van Singapore tot Zweden, of van Griekenland tot Baskenland, zowel dit decennium als in de jaren 80. Samen met mijnLeuven sloegen ze de handen in elkaar om de rijke geschiedenis in beeld te brengen met een tentoonstelling van 13 december tot 13 januari in de Bibliotheek Tweebronnen in Leuven.

Openingsavond
Op vrijdag 13 december 2013 opent de expo om 19:30 met concerten van The Road Home (NL) en Musth, en een gesprek ‘A TRIP DOWN MEMORY LANE… but with a face towards the future’ met diverse spelers van de eighties tot nu, gemodereerd door Luc Janssen (Studio Brussel). Zie ook het facebook event van de openingsavond voor de meest up to date informatie.

Expo
In de tentoonstelling vind je zines, concertposters, beeldmateriaal, luisterstands, releases van Leuvense bands, T-shirts, banners, … aangeleverd door Kerosene, Drol, Kick Ass, Perspective, Funtime, The Shipwreck Detective, Orange Factory en zoveel meer. Er is ook een interactieve tijdslijn met filmpjes, video’s, live beelden en verslagen.

Deze tentoonstelling is een initiatief van mijnLeuven in samenwerking met de Bib Leuven en o.a. Funtime Records/Concerts, Kickass Records, Perspective Bookings, Orange Factory, Drol en met ondersteuning van de erfgoedcel van de stad Leuven.

De expo is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Tweebronnen (Rijschoolstraat 4) van 13 december 2013 tot en met 13 januari 2014.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.