Five days wint de finale van Rockvonk 2013

Five Days uit Linden wint de finale van Rockvonk. Barefoot & The Shoes en Esther & Fatou, respectievelijk tweede en derde, vervolledigen de top 3. De winnaars gaan naar huis met een prijzenpakket te waarde van zo’n 2500 euro.

Esther & Fatou kon de meeste mensen in de zaal overtuigen en won de publieksprijs. Bovenop hun prijs voor de derde plaats, mogen zij ook drie dagen de studio induiken om nieuwe nummers op te nemen.

Zaterdagavond was Het Depot in Leuven the place to be om de meest veelbelovende bands uit de provincie Vlaams-Brabant te komen ontdekken. Barefoot & The Shoes, Sea Peoples, PolarJacket, Fools & Dirty Lovers, Esther & Fatou, ShyLips en Five Days speelden in een volgelopen Het Depot de finale van het provinciale popconcours Rockvonk.

De finalisten waren goed voorbereid en sterk aan elkaar gewaagd. De jury had er dan ook een hele kluif aan om de winnaar te bepalen. In de geschiedenis van Rockvonk duurde een jurybespreking nooit zo lang. Uiteindelijk koos de jury voor Five Days, omwille van de sterke songs.

De finale was een schot in de roos. De ervaring die deze jonge talenten via Rockvonk opdeden is van onschatbare waarde in hun ontwikkeling. Bovendien hebben we met Five Days, Barefoot & The Shoes en Esther & Fatou een mooie top 3, waar we in de toekomst nog heel wat van zullen horen. Het verdiende prijzengeld kunnen ze onder deskundige begeleiding vanuit Het Depot besteden in hun verdere groeiproces’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd.

Alle finalisten van Rockvonk kunnen terugkijken op een geslaagd traject. De komende twee jaar kunnen ze nog beroep doen op hun bandcoach en mogen ze met de Rockvonk-camionette het land rondrijden om jeugdhuizen, concertzalen en festivals te gaan spelen. Want Rockvonk is blijft uiteraard een sterk live concours: de 7 finalisten hebben drie keer voor de jury bewezen dat ze een plek op het podium waard zijn.

Rockvonk 2013: Finale

Rockvonk 2013: Finale

Rockvonk 2013: Finale

Rockvonk 2013: Finale

Rockvonk 2013: Finale

Rockvonk 2013: Finale

Rockvonk 2013: Finale

Foto’s door Karel Verheyden (doncarlitopictures).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.