Holebifilmfestival trekt 3.441 bezoekers

Dat het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant in de lift zit, blijkt duidelijk uit de fikse toename van de bezoekerscijfers dit jaar. Maar liefst 3.441 woonden een voorstelling bij.

Het festival biedt meer dan enkel filmvertoningen en wil een echt feest zijn waar iedereen welkom is. Buiten de festivalperiode organiseerde het festival dit jaar de succesvolle avant-première van ‘La Vie d’Adèle‘. De openingsavond werd bijgewoond door 200 mensen. Er was een schoolvoorstelling voor 280 leerlingen. Het festival toonde ‘Mixed Kebab’ voor inburgeraars die de cursus Maatschappelijke Oriëntatie volgen. In de Centrale Gevangenis van Leuven werd een selectie van het programma getoond op het eigen TV kanaal ‘Jail TV’.

Ook de toneelstukken konden op heel wat belangstelling rekenen. ‘Langs de Achterdeur’ werd driemaal werd opgevoerd en voor ‘Zoon/Lief’ trokken heel wat toneelliefhebbers naar Tienen. Ten slotte toonde het festival in primeur ‘Sur(Face)’, een performance project van dans en beweging.

Het publiek van het festival bekroonde de Israëlische film ‘Out in the Dark’ van regisseur Michael Mayer wals publiekslieveling van dit jaar. ‘La Vie d’Adèle’ volgt als tweede. Je kan de volledige evaluatielijst bekijken op de website.

Heb je feedback voor de organisatie van het festival, stuur deze dan naar info@holebifilmfestival.be .

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.