Vanavond start Wintertijd

Vanavond ging  Wintertijd van start met de officiële opening van de kerststal op de Grote Markt. Van op de pui van het stadhuis zongen Elsi Spanoghe (sopraan) en Annie Maeckelberghe (gitaar) enkele kerstliederen. Daarna ging het in stoet en met fakkels naar het Ladeuzeplein voor de opening van de kerstmarkt.

Om 20.30 u vindt voor de tweede keer een winters vuurwerk plaats in het stadspark. Herhaald wegens groot succes! Vanavond gaan ook de nostalgische molens open. Op het Martelarenplein kunnen de kinderen een nieuwe molen ontdekken: een nostalgische rupsmolen. Een ritje kost maar 1 euro.

De kerstboom naast de kerststal op de Grote Markt is 16 m hoog. Hij komt uit een voortuintje in Houwaert. De eigenaars plantten het 30 jaar geleden als klein boompje, maar in de loop der jaren werd dit boompje een groot exemplaar dat veel licht wegnam. De eigenaars zijn blij dat de boom weg kon en de stad is blij met de prachtige boom. De eigenaars kregen voor hun schenking een nieuw klein boompje aangeboden van de groendienst. De kerststal wordt bemand door de stadsherder die het gezelschap krijgt van schapen van het ras Lovenaar (een ras door de KU Leuven geselecteerd).

En voor wie zich afvraagt waarom het kindje Jezus nog niet in de kerststal ligt, Jezus is natuurlijk pas op 25 december geboren. Deken De Gendt zal het beeldje in de kribbe leggen na de middernachtmis op kerstavond.

Winters vuurwerk in stadspark Leuven

De Leven in Leuven redactie kijkt al uit naar winterse wandelingen in de mooi verlichte straten. Geniet van de gezelligste tijd van het jaar!

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Vanavond start Wintertijd”

Leen
(on december 13th, 2013 at 12:07)

Wij merkten ook op dat het kinneke Jezus niet in de kribbe lag, bedachten toen eveneens: “ah, maar hij moet natuurlijk nog geboren worden”, maar toen zag ik de Drie Koningen staan, dat klopt dan toch ook niet, of ligt dat aan mij? :-)

 
Carolien
(on december 13th, 2013 at 16:51)

Haha, goed opgemerkt. Dat klopt inderdaad niet. Vroeger toen we thuis nog een kerststal hadden, lieten we de Drie Koningen altijd vertrekken vanuit de andere hoek van de kamer. Om dan effectief pas bij de stal te arriveren op 6 januari. :-)