Lüdenscheidsingel opnieuw open

De werken aan de viaduct van de Lüdenscheidsingel naderen de eindfase. Vanaf donderdagavond 19 december is de Lüdenscheidsingel opnieuw beschikbaar is voor gemotoriseerd verkeer.

In juni 2012 begon de eerste fase van de werken aan de Lüdenscheidsingel met het verwijderen van de wegbekleding en de waterdichtende laag van het viaduct. Tijdens die werken bleek dat de brugdekplaat in zeer slechte staat was. Daarom werd het hele brugdek vervangen. De werken om de brug volledig te vernieuwen begonnen in mei 2013. Het brugdek werd tot op de fundering opgebroken en alles kreeg een nieuw wegdek. De verlichtingspalen verhuisden naar de zijkant van de rijweg. De aannemer verving ook de oude brugvoegen waardoor er minder geluidshinder voor de omwonenden zal zijn.

Zodra het viaduct heropent, zal het busverkeer vlotter richting station kunnen rijden door de nieuwe gescheiden busbaan. Voor voetgangers en fietsers verandert de situatie. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams Brabant in samenspraak met de stad Leuven en de politie beslist om voortaan geen fietsers en voetgangers meer toe te laten op de viaduct. Het oude fietspad was immers te smal en niet op een veilige manier afgescheiden van het autoverkeer. Bovendien moest er ruimte vrijkomen voor een busbaan.

Voor fietsers is sinds de aanvang van de werken al een voorlopige omleiding van kracht tussen de Mechelse Poort en het Artoisplein. Na de werken blijft deze route dus van kracht. Er komt een definitieve signalisatie om ze aan te geven. Deze route blijft van kracht tot er in de toekomst een nieuw dubbelrichtingsfietspad wordt aangelegd naast de Lüdenscheidsingel, aan de kant van de buitenring. Dat toekomstige fietspad zal starten aan de Vaartvest en zal onder het viaduct van de Lüdenscheidsingel doorlopen tot aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N26).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.