Tentoonstelling Dimitri Magnin

Van 20 december tot en met 18 januari kan je in de exporuimte van Tweebronnen de nieuwste tentoonstelling van Expo Leuven ontdekken.

Dimitri Magnin is een Leuvense schilder. Hij studeerde vrije grafiek aan het Sint Lukasinstituut Brussel en volgde schilderkunst aan het SLAC in Leuven. Zijn werk was o.a. te zien in de Canvascollectie in Bozar in Brussel, in de expo Setoff in de Molens van Orshoven in Leuven en werd geselecteerd voor de grote prijs voor schilderkunst Ernest Albert, Mechelen 2012.

Geïnspireerd door beelden uit de media en eigen fotowerk bouwt Dimitri Magnin al jarenlang aan zijn oeuvre. Zijn schilderijen kunnen anekdotisch lijken maar ze bevatten een onderliggende boodschap. Ook al lijken mens en natuur vaak elkaars tegenpolen, in zijn creaties smeedt hij een mysterieuze band tussen beiden door middel van een gedurfd palet en een speelse techniek. Het schilderen is voor de kunstenaar een plezier op zich.

EXPO LEUVEN
De stad biedt regionale kunstenaars een platform om tentoon te stellen onder de noemer EXPO LEUVEN. De stad, M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteren jaarlijks een aantal projecten voor de exporuimte Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen) en voor de kapel van de Romaanse Poort. In het verleden stelden al meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen hun werken tentoon.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.