Eerste namen Leuven Jazz 2014 bekend

Leuven Jazz onthulde vandaag de eerste namen van de tweede editie, gepland van woensdag 19 tot en met zondag 23 maart 2014. Met de headliners Jef Neve en Teun Verbruggen blijft het festival frisse jazzpaden bewandelen. Het volledige programma, met vele cross-overs en een fikse portie lokaal talent, wordt eind januari voorgesteld.

In maart 2013 beleefde Leuven Jazz een succesvolle maiden trip. Het gevarieerde programma kon naast veel lokaal talent onder meer rekenen op absolute sterren als Courtney Pine, Tom Barman, Nicole Willis, Stefano Bollani en Fred Hersch. Voor editie 2 plannen de Leuvense jazzspelers, onder aanvoering van cultuurcentrum 30CC, andermaal een veelzijdig programma met een gezonde mix van jong talent en absolute sterren uit binnen- en buitenland.

Jef Neve
Eerste headliner van het festival is componist-pianist Jef Neve, nog steeds de wonderboy van de Belgische jazz. Met uitstapjes naar pop, klassiek en filmsoundtracks steeg zijn bekendheid naar ongekende hoogtes, maar zonder zijn status in te verliezen als een van de meest getalenteerde (en hardst werkende) artiesten in de jazz scene.

30CC vond in hem de ideale curator voor één unieke avond. Jef nodigt daarvoor tal van bevriende (internationale) artiesten uit in een reeks (solo)concerten, om af te sluiten met een collectieve jazz session met Jef zelf aan de piano. Onder meer Richard Galliano en Dré Pallemaerts bevestigden al hun deelname aan deze eenmalige topavond, op donderdag 20 maart in 30CC/Schouwburg!

Jazzmozaïek award & Teun Verbruggen
Vanaf 2015 krijgt Leuven Jazz nog een extra dimensie door het Internationaal Jazzconcours van Muziekmozaïek. Deze gerenommeerde wedstrijd verhuist dan namelijk van ‘Jazz Hoeilaart’ naar ‘Leuven Jazz’ en brengt zo tal van veelbelovende jonge jazzgroepen naar de Dijlestad.

Vanaf de komende editie verhuist alvast ook de jaarlijkse ‘Jazzmozaïek Award’ naar Leuven. Deze award bekroont de meest verdienstelijke Belgische jazzmuzikant van het voorbije jaar. De laureaat van 2013, drumwizard Teun Verbruggen, kreeg van 30CC alvast carte blanche voor een concertproject. Verwacht je op zaterdag 22 maart aan een meesterlijke symbiose van drums, toys en electronics en een geweldige Belgische selectie uit zijn vele samenwerkingen (Jef Neve Trio, F.E.S., Othin Spake, VVG, The Bureau of Atomic Tourism (BOAT) …).

Het volledige programma van Leuven Jazz wordt gelanceerd op dinsdag 28 januari 2014 en de voorverkoop start op dezelfde datum.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.