Actie tegen samenwerking KU Leuven met wapenindustrie Israël

Zaterdag 21 december ronselen actievoerders van verschillende Leuvense organisaties opnieuw handtekeningen voor een petitie gericht aan de KU Leuven. De actievoerders willen met hun actie aanklagen dat de KU Leuven in het kader van een Europees onderzoeksprogramma samenwerkt met Israel Aerospace Industries (IAI). Dat bedrijf produceert wapens die onder meer door het Israëlische leger tegen de Palestijnse bevolking worden gebruikt en die al talloze slachtoffers hebben gemaakt. De actievoerders willen dat de KU Leuven een eind maakt aan die samenwerking. Ze willen ook dat de KU Leuven zich engageert om geen samenwerking meer aan te gaan met de Israëlische wapenindustrie. Begin november hadden de actievoerders een gesprek met rector Rik Torfs, maar dit leverde geen resultaten op.

De actie zal plaatsvinden van 13u tot 16u in de Diestsestraat vlakbij Dorre den bakker. Strijdkoor Kontrarie komt de actie opluisteren tussen 14 en 15 uur.

Deze actie kadert in een ruimere campagne voor een militair embargo tegen Israël.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.