Eindejaarscampagne tegen rijden onder invloed

De provincie Vlaams-Brabant en De Lijn bieden op 31 december speciale feestbussen aan als een vlot en veilig vervoersalternatief voor mensen die gaan feesten. Met de campagne ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ willen ze autorijden onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicatie op oudejaarsavond voorkomen.

Op oudejaar 2013 en 1 januari 2014 kan je in verschillende Vlaams-Brabantse steden en gemeenten, waaronder Leuven, de Lijnbus nemen om veilig te gaan feestvieren. Daarnaast voorzien en financieren enkele Vlaams-Brabantse gemeenten in lokale busverbindingen voor verplaatsingen dicht bij huis. Feestvierders kunnen dus de auto laten staan en voluit kiezen voor veiligheid en comfort.
Met één enkel vervoersbewijs kan je de hele nacht lang en ook op Nieuwjaarsdag onbeperkt reizen.

Met ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ willen de Lijn en de provincie rijden onder invloed voorkomen en het gebruik van het openbaar vervoer aanmoedigen. In Vlaams-Brabant worden speciaal voor oudejaarsavond en -nacht 32 vlotte en veilige busverbindingen aangeboden”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/eindejaarscampagne en www.delijn.be/oudjaar.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.