Leuven op Google Maps

Wellicht hebben jullie al gemerkt dat recent de satellietbeelden van Google Maps bijgewerkt werden. In de regio Leuven leverde dit beelden op van een mooie zomerse dag.

Aan de hand van de aanwijzingen op de beelden is het mogelijk om uit te vissen om welke dag het precies gaat. De eerste persoon die ons via het contactformulier weet te zeggen om welke dag het precies gaat, wint een dvd van de documentaire Happy. Laat ons ook weten op welke manier je tot je antwoord gekomen bent.

Met dank aan David Adriaen voor de inspiratie!

Update: De winnaar is gekend! Jochen Verdeyen leidde correct af dat het op zondag 7 juli 2013 ging. Deze aanwijzingen leidden naar het juiste antwoord:

  • Jaar: Duidelijk dit jaar: Vernieuwde De Somerplein in centrum, werken aan Sint-Maartensdal, werken op de Ring (viaduct) over de Vaart, werken Kapucijnenvoer, werken aan de Balk van Beel,…
  • Dag van de week: De parkings van de meeste vestigingen van Colruyt, Delhaize, Carrefour, Aldi, LIDL,… zijn leeg, behalve die van de Carrefour in Kessel-Lo, Koning Albertlaan. Die is op zondagvoormiddag open en trekt dan massa’s volk. Je ziet duidelijk de mensen met boodschappen wandelen op de parking. Idem voor de Spar in de Wilselsesteenweg in Kessel-Lo.

    In Heverlee zie je ook duidelijk de zondagse markt aan het station (enkel op zondagvoormiddag).

  • Exacte dag: In de Albrecht Rodenbachstraat in Kessel-Lo zie je een straat zonder auto’s en een gigantisch springkasteel. Speelstraat. In die straat was er enkel speelstraat op do 4, vrij 5 en zon 7 juli. Het podium op de Oude Markt is dat van de Beleuvenissen van twee dagen ervoor.
Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Leuven op Google Maps”

Raf Aerts
(on december 22nd, 2013 at 15:39)

De satellietbeelden zijn van een zondag want markt in heverlee.
Zondag 11 augustus want podium marktrock staat er?

 
stive belb
(on december 22nd, 2013 at 23:14)

Thanks @Raf

 
Koen
(on december 24th, 2013 at 8:30)

Maar jongens toch! De foto’s van Google maps zijn dezelfde als van Google earth. Onderaan de beelden staat telkens de datum in dit geval staat er dus “Datum van beeldmateriaal: 7-7-2013″. Je kan ook Historisch beeldmateriaal opvragen door in de tab “weergave” “historisch beeldmateriaal” aan te vinken of door onderaan naast het icoontje met een klok te klikken. De recente beelden staan trouwens al 2 maanden online.

 
Carolien
(on december 24th, 2013 at 9:36)

Dat klopt, Koen, maar zo is het plezier van de zoektocht er wel vanaf, he. ;-)