Nieuwe traiteur Convento Food

Wat doet een mens die graag gasten uitnodigt, maar weinig tijd heeft om zelf iets lekkers in mekaar te flansen? Op zoek gaan naar een goeie traiteur, natuurlijk!

En zo kwamen we terecht in de Mechelsestraat 75, iets voorbij de Vismarkt aan de linkerkant als je uit het wandelgedeelte van de Mechelsestraat komt. Convento Food is de zaak die chef-kok Laura Massa (amper 24 jaar oud!) oprichtte samen met haar partner Ruben en Katrien en Stéphane van Convento Wines. De samenwerking met Convento Wines maakte dat onze verwachtingen alvast hoog gespannen waren.

In de winkel werden we enorm vriendelijk onthaald en kregen we een uitgebreide uitleg bij de gerechten in de koeltoog. De winkel is gezellig ingericht zonder al te veel toeters en bellen, met in de koeltoog vooral klassieke gerechten uit de Frans-Belgische keuken, zoals gehaktballen, stoofpotjes of gebraden kip. Maar je vindt er ook iets ‘avontuurlijkere’ gerechten. Wij lieten ons verleiden tot de aanschaf van het everzwijnstoofpotje en een paar bakjes aardappelpurée (twee met kastanje en twee met truffel). De appelmoes met kaneel zag er zo heerlijk uit dat mijn vriend er later op de dag speciaal nog voor is teruggereden, want toen wij er waren, was de chef-kok net een nieuwe portie aan het maken.

Het gebak zag er trouwens ook erg lekker uit, maar dit hebben we niet zelf geprobeerd. Het gebak wordt verzorgd door patissier Marianne Mertens. Dus ook de zoetebekken komen aan hun trekken bij Convento Food.

En smaakten de kookkunsten van Laura Massa? Absoluut. De handige schaaltjes mochten met afdekking en al in de oven, super makkelijk. Door deze bereidingswijze bleven de smaken ook optimaal behouden. Het stoofpotje was heerlijk en de appelmoes en aardappelpurée pasten er perfect bij. Dat onze keuze ook bij onze gasten in de smaak viel, mocht blijken uit het feit dat er amper iets over bleef van de toch wel ruime porties.

Convento Food is een traiteur met heerlijke gerechten waar je ons beslist vaker zal zien. En oja, op weekdagen kan je er terecht voor belegde broodjes.

Voor de feestdagen komt deze tip te laat, maar ongetwijfeld hebben jullie nog feestelijke momenten in het vooruitzicht in 2014!

Praktisch
Mechelsestraat 75, 3000 Leuven
http://www.convento.be/food

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Nieuwe traiteur Convento Food”

johan
(on december 30th, 2013 at 11:51)

ik vind niet wat ik wou….