[recensie] De Zwarte Adem – De Lima-express van Erwin Claes

De Lima-express is het derde deel in de spannende jeugdreeks De Zwarte Adem van Leuvenaar Erwin Claes. De zoektocht naar de Zwarte Adem gaat verder en brengt Vigo, Karen en Linus samen met hun klasgenoten naar Venetië. De vriendschap tussen Vigo, Karen en Linus wordt in dit boek op de proef gesteld en de afwezigheid van haar vader die ergens in de jungle van Peru wordt vastgehouden, valt Karen erg zwaar. Vigo blijft zijn eigengereide, heethoofdige zelf en brengt zo zichzelf en soms zijn vrienden in de problemen. Bijvoorbeeld door in Venetië de achtervolging in te zetten op een mysterieuze roodharige en zo terecht te komen tussen de tomaten van een groenteboot op één van de kanalen

Het geheim van de Zwarte Adem wordt ook in dit boek niet ontsluierd. Wat maakt dat de fans van deze reeks vol ongeduld zullen zitten te wachten op het volgende deel. Zoals we dat van Erwin Claes gewoon zijn, leest dit boek erg vlot. Tieners zullen dit boek beslist in één ruk uitlezen én ondertussen nog iets bijleren over geschiedenis ook.

Leven in Leuven mag een exemplaar van dit toffe jeugdboek weggeven. De eerste persoon die ons via het contactformulier het woord Venetië mailt, is de gelukkige winnaar.

Praktisch
De Zwarte Adem – De Lima-express
Erwin Claes
Fictie 13 – 15 jaar
ISBN 9789044820614
€ 13,95
Uitgeverij Clavis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.