G by Mario

G by Mario stond al een tijdje op mijn lijstje met te bezoeken restaurants. De reden dat we er tot nu nog niet geraakt waren, had vooral met de ligging vlakbij de Naamsepoort te maken, ietwat buiten onze normale actieradius. Daarnaast bleek het ook niet evident om te reserveren. Het lukte ons gewoonweg niet om het restaurant telefonisch te bereiken en we hebben het echt wel meer dan drie keer geprobeerd. Gelukkig werd mijn vriend uiteindelijk teruggebeld door Mario himself en konden we eindelijk een reservatie voor drie personen bemachtigen. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen!

Toen we in het restaurant binnen kwamen, bleek dat we ons de moeite van het reserveren hadden kunnen besparen. Er was slechts één tafeltje bezet en verder was het restaurant leeg en dat op een vrijdagavond. Gelukkig kwamen er later op de avond nog andere klanten bij, maar echt vol geraakte het niet. Het restaurant is nochtans helemaal niet zo groot.

Het interieur van G by Mario is erg gezellig, met een houten plafond en mooie schilderijen (die te koop zijn) aan de bakstenen muren. Dat er hier échte Italianen aan het roer staan, bleek al van bij de erg joviale begroeting. Onze jassen werden met de nodige flair in ontvangst genomen en we werden begeleid naar ons tafeltje mét uitzicht op de mooie open keuken.

We kregen een charmante uitleg van de ober in Italiaans/Engels/Frans over het concept en de verschillende gangen die we vanavond zouden voorgeschoteld krijgen. Nederlands behoorde hier duidelijk niet tot de voertaal, maar geen erg, ik spreek een mondje Italiaans.

Wat je zeker moet weten als je gaat dineren bij G by Mario: er is geen menukaart. G by Mario werkt met een vaste dagmenu. Als er echter iets is wat je niet lust of waar je allergisch voor bent, wordt met plezier de gang voor jou aangepast. Gelukkig waren er geen mensen allergisch in ons gezelschap, dus lieten we ons verrassen door het lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

We startten met een appetizer waarvan ik de ingrediënten niet goed kon thuisbrengen en die me niet meteen van mijn sokken blies. Niet al te lang daarna volgde het voorgerecht: gamba’s in een krokant jasje met citroen. Echt heerlijk! Spijtig dat de erg charmante ober vergeten was ons te vragen wat we bij onze maaltijd wilden drinken… Toen we hem hierop attent maakte, excuseerde hij zich uitgebreid voor de vergissing. We zagen deze misser door de vingers en ik bestelde een glas witte wijn en mijn vriend een glas rode. Ik had mijn wijn wellicht beter in het Italiaans besteld, want ik kreeg dezelfde rode wijn als mijn vriend. Ik besloot het niet aan mijn hart te laten komen, want de rode huiswijn was prima. Toch zouden dit soort fouten in een restaurant dat toch net iets meer ambities heeft dan een gemiddelde brasserie niet mogen voorkomen.

Op naar de volgende gang: spaghetti met zwaardvis en tomaten. De spaghetti was versgemaakt en de combinatie met de zwaardvis en tomaten was een schot in de roos. Een voltreffer, dit gerecht. Voor de volgende gang serveerde onze charmeur van dienst (het was duidelijk dat hij de vrouwelijke gasten maar al te graag een voorkeursbehandeling gaf) tonijn met courgette. Een heel simpel gerecht waarvan de smaken volop tot hun recht kwamen. De tonijn was trouwens perfect gebakken. Na de vis, volgde een everzwijnhaasje met een saus van witte wijn, truffel en anijszaad. Ik ben normaal gezien niet zo’n fan van anijs, maar dit was echt verschrikkelijk lekker!

De laatste gaatjes werden gevuld met een panna cotta als dessert. Dit gerecht werd niet helemaal correct voorgesteld door de ober, want hij stelde het voor alsof we een panna cotta van aardbeien én van koffie zouden krijgen. En ik merkte dat dit bij één van de tafeltjes in de buurt effectief zo was. Ik kreeg echter enkel een aardbeien panna cotta en mijn mannelijke tafelgenoten kregen een koffie panna cotta. Enfin ja, de mensen aan dat ene tafeltje waren duidelijk goeie klanten, want zij mochten zelf hun wijn gaan kiezen in het wijnrek. En eerlijk: ik lust eigenlijk geen koffie panna cotta. ;-) Maar toch, juist is juist.

Als afsluiter van de maaltijd kregen we een overheerlijke limoncello van het huis aangeboden. Dat gaat er bij mij altijd wel in. Bij het afscheid nemen werd ik superhoffelijk in mijn jas geholpen en met veel arrivederci’s uitgewuifd.

In totaal kostte deze avond uit voor drie personen ons 161 euro, dranken inbegrepen. Een zeer faire prijs voor wat we op ons bord kregen, al liet de bediening wel wat steken vallen. Tip: hou Social Deal in de gaten, want regelmatig passeren er aanbiedingen voor G by Mario.

Praktisch
G By Mario
Erasme Ruelensvest 9, 3001 Heverlee
+32 16 29 71 84
gastronomia@g-bymario.be
http://g-bymario.be/ 

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “G by Mario”

Tom
(on december 30th, 2013 at 18:46)

Eigenaar is spijtig genoeg niet meer de originele. Eten is er naar mijn mening op achteruitgegaan met de nieuwe eigenaar.

 
anoniem
(on maart 26th, 2014 at 21:12)

Zeer kleine porties en ook niet om over naar huis te schrijven. We hebben nadien thuis nog iets gegeten van de honger! Ook niet echt supervriendelijk of gezellig en men spreekt er geen Nederlands.
Een schande dat ze dan wel een dure rekening durven te presenteren! Nee, we raden dit restaurant zeker aan niemand aan!!

 
annelies
(on september 7th, 2014 at 1:56)

Oké, we zijn er vanavond geweest. Volgens de social deal bon zou je een 8 – gangenmenu krijgen. Wij kregen er 7, als je de amuse al meetelt… op zich was het wel lekker, maar niet om te zeggen “wauw”. De gangen waren miniem, en toch moesten we vaak 45 minuten wachten. Ondanks het lekkere eten gaan we er daarom niet meer terug.

 
Sabrina
(on september 8th, 2014 at 10:30)

My husband wanted to make me a surprise for my birthday. Unfortunately it was a very very bad surprise.
First of all, they don’t speak neither Dutch or French. Only Italian or English. This is not really a problem but…. As expected there was no menu (but my husband went there some years ago and everything was perfect). In between they’ve change owner. First of all, we’ve asked for a “light” red wine but the waitress can’t suggest us one of their 5 red wines and the “chef” suggest one which was clearly (simply by reading the etiquette) strong. We thus choose a white one. The first course was a “typically” red beans soup. Terribly salty and directly from a can. The second “first course was pasta with peas, tuna and sherry tomatoes. As the kitchen is open I could see what the “chef” did and he just cook dry pasta and the sauce was only made with cans (peas, tuna AND also sherry tomatoes – we are in the fully season for fresh tomatoes). For the main dish, wa had to choose between fish and “filled calamari”. I took calamari. I’ve received rings of calamari (not fresh ones but probably freesed ones) just cooked with a spoon of indefinite purée aside and a piece of lemon….. And for the dessert, a vanilla cream made with powder. A real disaster. We come out angry and hungry. All of that for 132€ for 2 persons. We understood why there were some people in the restaurant – they all have “groupon” vouchers.

 
Q’bo « Leven in Leuven
(on september 4th, 2015 at 16:33)

[…] » gingen we deze keer naar Mexicaans restaurant Q’bo op de Naamsevest, waar vroeger Gastronomia G bij Mario lag. We hadden met enkele vrienden afgesproken en een tafel gereserveerd op het terras. Via de […]