Leuven Countdown

Leuven maakt zich weer op voor een nieuwe editie van de traditionele Countdown op de Oude Markt. Zondag begint de crew aan de opbouw en aankleding van de centrale feesttoren. Omdat de schaatspiste op de Oude Markt blijft staan, grijpt de vzw Oude Markt terug naar een podiumconcept van vóór de befaamde brugconstructie van de laatste jaren. Thomas Boets van LD productions tekent opnieuw voor het ontwerp.

Vanaf 22u start de DJ- en lichtshow. Traditioneel loopt de Oude Markt vol vanaf 23.00. Eén ding is zeker: de laatste minuten en seconden van 2013 zullen spectaculair uitgewuifd worden en de uiteindelijke aftelling zal weer voor kippenvelmomenten zorgen. Na de countdown wordt het feest al even traditioneel verder gezet in de 35 cafés van de Oude Markt. Om 0.30u stopt de muzikale omlijsting op het podium, maar de lichtshow blijft draaien tot 4.00u.

Zoals elk jaar staat veiligheid voorop. In samenwerking met de Leuvense politie, worden het hele gebeuren en alle uitgangen gemonitord. Er is één hoofdingang via de Kortestraat. Wie er bij wil zijn, kan best op tijd komen. Breng geen glas en flessen mee. Vuurwerk is absoluut verboden. Alle zijstraten worden gecontroleerd en politie en crew zullen correct maar streng optreden. De stadsreinigingsdienst plaatst glascontainers en verschillende vuilbakken om alle feestgedruis op te vangen. De schaatspiste wordt extra beveiligd.

Mits deze goede afspraken belooft Leuven Countdown opnieuw een uitbundig, maar stijlvol feest te worden!

Alle informatie op www.leuvencountdown.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.